IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Бианор Холдинг" ще разпредели по 2,08 лв. дивидент на акция

Дружеството ще изкупи обратно до 20 256 акции при минимална цена 10 лева и максимална цена 13 лева за брой в срок от 1 година

16:04 | 20.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Акционерите на „Бианор Холдинг“ са одобрили разпределянето на малко над 1,4 млн. лева от неразпределената печалба на дружеството като дивидент, вижда се от протокол от извънредното общо събрание на акционерите, публикуван от дружеството в сайта x3news.com.

Общото събрание е проведено днес, 20 септември, в офиса на компанията в София.

Дивидентът на 1 акция възлиза на 2,08 лева бруто.

С разпределените 0,15 лева бруто на акция в началото на годината, които също идват от неразпределена печалба от предходни години, дивидентът, изплатен от дружеството, гласуван тази година, достига 2,23 лева на акция. 

Право да получат дивидент ще имат лицата, вписани в Централния депозитар като акционери на 14-я ден след провеждането на общото събрание. Датата е 4 октомври.

Акционерите, които имат сметки в Централен депозитар, ще си получат дивидента там. На останалите дивидентът ще се изплаща чрез „ПроКредит Банк“. Началната дата на изплащането на дивидента е 15 октомври, а крайната – 15 ноември 2021 г.

Акционерите на дружеството са решили също така „Бианор“ да изкупи обратно до 20 256 акции, или 3% от общия брой издадени акции, при минимална цена 10 лева и максимална цена от 13 лева за брой.

Срокът за обратното изкупуване на ценните книжа е 1 година от приемането на решението за обратно изкупуване от акционерите.

Съветът на директорите на „Бианор“ ще определи датите на обратното изкупуване (начало и край), конкретния брой, цената и инвестиционния посредник.

В последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват с 62,5%, като пазарната капитализация достига 8,778 млн. лева.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още