Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

WSJ: Перфектна буря от недоверие и фалшиви новини бави ваксинациите в България

Под една пета от българите са ваксинирани, далеч под средното равнище в ЕС от 61%

   1| 2| 3| 4| 5    
5
 
1
 
42
julian12 до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Гледай видеото и намери някой да ти го преведе.
1
 
3
 
41
Dr. Vatnikov до: julian12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Значи ако е Руско е скапано". Точно така. И примерите са хиляди, а изключенията малко (водка, начално обработени природни ресурси, за друго не се сещам). Ти какво руско имаш вкъщи? Аз май един чук произведен от съветско време в гаража.
4
 
4
 
40
преди 1 месец
Няма профилна снимка
от времето на Бай Тошо (да се чуди човек как още ги държат и не са ли им изтекли сроковете за съхранение, при все че са и морално остарели), обясняваха колко е смъртоносен вируса, после бяха маските (за които многократно именно докторите обясниха какво е приложението им, кога се използват, доколко предпазват) и пр. Нелогичността в налаганите мерки също оказва своето влияние - имаше случаи, министърът издава заповед сутринта - в края на деня или на следващия ден я променя. Хората не са глупави. Явно липсва мислене и последователност в действията. Ако нещо трябва да се направи, но под натиск на общественото мнение/журналистите се отменя, то явно не е било нужно/задължително/обмислено/аргументирано/основателно/действащо.След като цялата криза до момента е управлявана именно от умни, красиви, образовани, успели доктори, съветници, експерти и пр., а се е случило всичко по-горе и кризата продължава да не бъде управлявана качествено, следва че простия Бай Иван май не е толкова ***.
3
 
2
 
39
julian12 до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Значи ако е Руско е скапано. Ако е американско, но не служи на пеееераските адженди пак е неверно. Ти си мега т-ъ-п !!!!
0
 
6
 
38
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Смятам, че точно липсата на научен подход към цялата ситуация, неадекватните и безрезултатни мерки създават основателно недоверие у хората и към ваксините. Основно се прави политика и журналистика, но не и управление на криза. В началото бяха термокамерите, журналистите (традиционно, като си харесат една тема и изпадат в истерия) обикаляха тук-там да проверяват защо нямало термокамери, после блокираха Банско - пълен смях - разопаковаха на военните комплектите за химична защита модел о
1
 
3
 
37
data до: Mavi Goz
преди 1 месец
Тия дето си ги изброил са с бактериален причинител за това и ваксините са ефикасни , просто бактериален не мутират или ако мутират е доста по трудно . Виж вирусните причинители са сложно нещо податливи на множество мутации и поради това ефикасноста на ваксините е доста по ниска .за пример противно грипните ваксини едвам стигат 50 %
6
 
2
 
36
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Неуважаеми антиваксърчета, никой от вас няма подходящо образование да се изказва по въпроси, за които се е "образовал" във Фейсбук! Човечеството е стигнало дотук в развитието си благодарение на науката. Австралопитеци, като вас, винаги е имало и ще има, не сте нито първите, нито последните. Дядовците ви са замеряли първите автомобили и влакове, а преди това са горели учените на клада. Богатите държави затова са успели, имат голяма критична маса от хора, която не ви обръща внимание на празноглавите вопли. Неслучайно най-богатите и развити страни се ваксинираха, а байг.аню "разбирача" пак намръщен и брои стотинките! Живейте си както си искате, лоботомирани скотове, но не пречете на останалите и не разнасяйте бацилите си!
6
 
1
 
35
Dr. Vatnikov до: julian12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да, неграмотно същество, и ваксинирани и неваксинирани са в болница, НО процентът ваксинирани заболели е много по-малък, а смъртността при ваксинираните е хиляди пъти по-ниска.
4
 
1
 
34
julian12 до: julian12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
https://biblescienceforum.com/2021/09/17/breaking-30305-people-died-within-21-days-of-having-a-covid-19-vaccine-in-england-during-the-first-6-months-of-2021-according-to-ons-data/
3
 
1
 
33
преди 1 месец