Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

WSJ: Перфектна буря от недоверие и фалшиви новини бави ваксинациите в България

Под една пета от българите са ваксинирани, далеч под средното равнище в ЕС от 61%

   1| 2| 3| 4| 5    
3
 
3
 
22
khao до: Solar Power
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
да, да знам! Само ти се осигуряваш на макс в тази държава, само ти имаш 5 деца докато жена ти работи яката, само ти си офф грид,... и само ти си олимпийски шампион.... обаче ние тук говорим за обикновените хора, не за супермени като теб дето се раждат един път на хиляда години в Галактиката!
5
 
4
 
21
Trustcrusher до: Dr. Vatnikov
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
А ти имаш ли медицинско образование, като си толкова назидателен? Ааа, да, ти се идентифицираш като "учен" и демек по новите джендър правила си авторитет и ние неуките не трябва да спорим и каквото кажеш е аксиома.
6
 
4
 
20
Solar Power до: khao
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
О аз работя и се осигурявам на максимум, но получавам 0 :(Защо просто не спрат приема на ковид болни без значение ваксинирани или не и готово. Много бързо ще се ваксинират възрастните хора. Мангърката явно ги лъготи сега за да оправим проблема с пенсиите .....
6
 
6
 
19
Dr. Vatnikov до: julian12
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Можете, по 150 човека мрат на ден и то есента още не е почнала. Но байг.аньовците си дрънкат глупостите. Ама хайде, включи се и ти в статиатиката, докажи, че нямало нищо!
7
 
5
 
18
Dr. Vatnikov до: Един Българин
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Ха, някой си показал "аргументи"?? А този някой си има ли медицинско образование, какво разбира от медицина?? Нищо. Това не са аргументи, а празно бръщилевене. Когато човек го боли зъб, пита и слуша зъболекаря, а не сервирьора.
4
 
7
 
17
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Да говориш с ковид-църквата и чифтокопитните й поклонници е все едно да играеш карти с малко дете - на всяка ръка правилата се променят, така че все то да побеждава. Да си припомним как миналата пролет мантрата беше, че маските предотвратявали до 90% заболяване. Всички тръгнахме с маски (и още ходим с тях), но "вълните" си плискат ли плискат. После изобретиха най-абсурдното и смехотворно нещо на света - безсимптомното боледуване и ни убеждаваха, че всички сме болни, ама само с тест може да се установи това. После за 6 месеца изфабрикуваха "ваксина", която за има-няма 2-3 месеца "подробни тестове" била с 99% ефективност. И какво стана? Ваксинираните се разболяват с 99% ефективна ваксина. Сега обърнаха палачинката отново, че ваксината всъщност не предпазвала (което ВСЪЩНОСТ е истинската и единствена цел на една ваксина), а само намалявала симптомите. Ама продължават да говорят как ваксината била работеща. Ако ваксините само намаляват симптомите, как са изчезнали ония болести, дето уж са преборени? Или по овчата логика ги караме вече безсимптомно, понеже ваксините са ги "облекчили"? Е то и бъдник не би се хванал на тия безмислици. И като говорим за вярване и не-вярване - при хора като мен става дума за отхвърляне на натрапена фалшива теза на база на елементарни логически заключения, подкрепени с малкото нецензурирани научни източници....а при чифтокопитните - там вярата е изцяло религиозно понятие.
4
 
5
 
16
michaelis23 до: Solar Power
преди 3 месеца
сичко си движи с изфабрикувани тестове и само по една каба-гайда мое ми врътнете, нищо поече ... ти умирай мен ич не ме е еня ... само не давай акъл на нормалните ора как да живеят дан ти бия една лопата в гръбнака ...
4
 
7
 
15
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Трън в очите на ЕС и запада. Дръжте се Българи! От вас зависи да се разпадне тази измислена пандемия. С 16% ваксинирани и без хора в болницата ще докажем, че може и без отровите.
5
 
6
 
14
Един Българин до: Solar Power
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Нямам нищо против слънчевата енергия, но не сте прав както и другаря Волтников. Колегата НЗеро е изказал аргументи, а вашите ще ме извинявате ама лежат на опорки. Нищо лошо може би толкова можете да мислите, но при положение, че останалите я издържаме тази здравна система ще я ползваме. В противен случай да ми махнат отчисленията за здраве. Мога да си позволя да се лекувам на частно и себе си и цялото ми семейство (а и често ми се и налага). Разбира се това за вашата "настинка" няма да се наложи. След като имам подобни възможности с честен труд и без корупция най-вероятно имам достатъчно мозъчен капацитет да видя, че вкасините за "настинката":Не пазят от заразяванеНе спират разпространениетоНяма никъде доказателства, че ще прекараш еди кой си вариант по-лекоНапротив в Холандия и Англия нещата са на периоди в пъти по-зле от България, въпреки застаряващото и болно население на България. Да, може да изкарате статистика за 1 ден, в която да е обратно, но интелигентния човек гледа средни стойности за дълъг период от време. Да не говорим, че непрекъснато уж ги променят за този и онзи щам и не е ясно ако вие сте се набоцкали март сега дали изобщо имате някаква защита. Най-вероятно е намалена имунната Ви защита ако се опираме на данните от тогава за вашите любими "културни" държави в лицето на тези двете.
6
 
7
 
13
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Виждам тук има доста привърженици на черно-бялото представяне на света. Светът е шарен, момчета и момичета, пъстър. Ако ще си говорим за стадния принцип и да правим каквото другите правят, или какво богатите правят - да, може би имате основания. Но - както казах светът е шарен. И преди е имало въпроси, на които бавна и скептична България се е противопоставила. И комунизмът, и фашизмът, не са измислени тук. Вземете примерно един автомобил - има 4 колела, целта ще кажете е, да се въртят възможно най-бързо. Но има и завои. В този случай, най-бавната гума ще се окаже решаваща за успешно задържане в траекторията на завоя. Твърде философско стана. Не ми беше целта да споря с никой, статията беше за причините, аз казах моите. Друг има други и т.н. Това не е спор.