IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Софарма Трейдинг“ освобождава Димитър Димитров като изпълнителен директор

Постът му заема Огнян Донев

19:54 | 20.09.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Софарма Трейдинг</em></p>

Снимка: Софарма Трейдинг

Съветът на  директорите на „Софарма Трейдинг“ АД е взел решение да освободи Димитър Димитров от поста му изпълнителен директор, съобщават от дружеството чрез сайта x3news.com.

На негово място е избран Огнян Донев, който е председател на съвета на директорите на компанията.

Предстои решението да бъде вписано в Търговския регистър.

„Стратегията на Група Софарма в последните години е насочена към засилване на интеграцията между различните бизнеси на Групата, така че да могат да се реализират още по-мащабни възможности и синергии. В сектора на Грижа за здравето стратегията на Групата е да налага бизнес модел основан на вертикалната интеграция между производител, търговец на едро и търговец на дребно с фокус върху изграждането на силна връзка с крайните клиенти“, посочва компанията в съобщението си.

„Тези две важни стратегически направления водят компаниите в Групата към нов етап на развитие, който изисква и промяна в начина на управление“, обосновават се от компанията във връзка с промяната.

Към края на полугодието „Софарма Трейдинг“ отчете консолидирана печалба, която е два пъти по-малка от индивидуалния резултат на дружеството. Продажбите на групата отчитат 21% ръст спрямо първата половина на миналата година, но се забавят през второто тримесечие спрямо първото.

Индивидуалният финансов резултат на дружеството възлиза на 12,102 млн. лева. Консолидираната нетна печалба на „Софарма Трейдинг“ към края на юни възлиза на 6,189 млн. лева спрямо 5,345 млн. лева година по-рано.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още