Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Доверието е ключово за инфлационната политика на Фед

Силният ангажимент на централната банка към пълната заетост обаче може да го разруши

1
 
2
 
5
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
ФЕД си простира гащите и си мърмори под носа: На никой вече да нямаш доверие в днешно време.ама на никой!.. Даже и на себе си!А уж само исках да пръцна..
3
 
6
 
4
преди 3 седмици
Статията иска да каже, че докато има **** бaлъци да колекционират зелени хартийки, те ще крадат! < това е доверието, няма друго >Като свършат тия, на всички длъжници ще дадат вероятно 2 месеца и кой не се е издължил - Гуантанамо ще му се стори пионерски лагер.
3
 
5
 
3
дядя Вова до: Setver
преди 3 седмици
5% е мечта. Стой та гледай, сняг като забръска, що ще чинат те зимъска..
2
 
5
 
2
oio
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Доверието не е толкова важно нещо, по-важно е да постигне и изпълним заложените дългосрочни поинфлационни цели. Може за 1 година, за 5 години, или дори за 20 години, да постинем и по-добри инфлационни резултати, например 20% или 50% на година инфлация, но може също така тази инфлация да не е пълноценна. Затова е добре да се гледа не общата инфлация, а само изчистената, основната, без да се гледат покачващите се цени на енргията, на горивата, на храната и други подобни.
1
 
8
 
1
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
ФЕД говори за дългосрочноинфлационна цел от поне 2%. Това че сега инфлацията е 5% не означава, че сме успели да постигнем целта. Дори инфлацията да стане 10% или 20%, това също няма да показва успешно изпълнена проинфлационн цел, защото това е временна инфлация. Ако успеем да задържим инфлацията на ниво например 10% за едни 10г. или 20г. тогава вече има изгледи да сме успели да се приближим към изпълнението на проинфлационната цел от 2% за дълъг период от време.