IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НСИ: Почти 1/4 от населението на страната се е преброило онлайн

С най-ниски темпове върви електронното преброяване в областите Кърджали, Разград и Силистра

13:47 | 21.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

1,707 млн. души са се преброили електронно към момента, показват данните към 6.00 часа тази сутрин, съобщават от Националния статистически институт (НСИ). За денонощието са се преброили 100 хил. човека. Преброени са и 686 459 жилища, в които живеят 748 748 домакинства, уточняват от статистиката.

С най-ниски темпове върви електронното преброяване в областите Кърджали, Разград и Силистра. В Кърджали преброените електронно все още не са достигнали една десета от населението в областта. 

Първите три места по най-голям дял от населението, които са се преброили онлайн, продължават да държат София (42,8%), Варна (31,2%), Габрово (26,4%). Веднага след Габрово само с 0,1 на сто разлика се нарежда Русе.

Най-много жилища са преброени в София (37,8%), Варна (22%) и Пловдив (19,2%). След тях е Русе, където са преброени 18,3 на сто от жилищата.

Към момента картата, с която се изследват нагласите за миграция, са попълнили 1762 души в цялата страна. На въпросника за репродуктивното поведение са отговорили 790 човека. Изследванията на раждаемостта и репродуктивните нагласи, както и за миграцията и миграционното поведение на хората в България са извадкови и се провеждат успоредно с преброяването, уточняват още от НСИ. Близо 44 хил. случайно подбрани домакинства в цялата страна ще могат да попълнят една от двете анкетни карти.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още