IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter уреди съдебен спор с инвеститори с 800 млн. долара

Компанията все пак не се признава за виновна

17:48 | 21.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Twitter обяви, че ще плати повече от 800 млн. долара за уреждането на съдебно споразумение, свързано с колективен иск, в който се твърди, че социалната мрежа умишлено е подвела инвеститори за ангажираността на потребителите през 2015 г., пише Wall Street Journal.

Базираната в Сан Франциско компания заяви, че предложеното споразумение ще прекрати всички искове срещу Twitter и другите посочени подсъдими без признание, отстъпки или констатиране на каквато и да било вина, отговорност или нарушение.

Акционерите твърдят, че Twitter е заблудила инвеститорите относно два внимателно следени показателя – месечно активните потребители и колко често потребителите си взаимодействат с платформата.

Twitter заяви, че ще плати 809,5 млн. долара съгласно споразумението за уреждане на искове, твърдящи, че тя е нарушила закона за ценните книжа. Компанията добави, че продължава да отрича да е извършила каквито и да било нарушения или нещо неправомерно.

Социалната мрежа твърди, че ще използва пари в брой, за да финансира споразумението, което подлежи на одобрение от съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още