Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Васко Начев: Светът е в състояние на "газова война"

Очакват се резки повишения на цените на промишлената електроенергия, коментира енергийният експерт

   1| 2    
1
 
2
 
12
khao до: abdul
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
тоест до оня ден бяха длъжни, а вече не са... и кой е лесния и трудния начин? Щото така като започнете да ми говорите с едни метафори, нищо не ви се разбира освен на къде искате да ни насочите мисълта :):)
5
 
2
 
11
abdul до: Стоян Петров
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
О, естествено! Особено ако продължава да се прави на ощипана госпожица европа по отношение на добивната промишленост.Никой не е длъжен да снабдява европа с ресурси, при това на цени според нейните разбирания.Ако европа не научи това по лесния начин, не се съмнявай, че ще трябва по трудния!
3
 
4
 
10
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Трябва ли всички да козируват на хaяско, затова че имал газ?
2
 
5
 
9
Стоян Петров до: Императорът
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Аз съм доволен от това което прави путин - лишава страната си от пари. Продава рускАТА газ на 220$ а норвежците на 900. Еми благодарим му. Единствения смислен въпрос който нещaстнико можеш да зададеш ама ТЯ газТА, по 1000 $ ли щеше да струва, ако газпром продаваше на спота? Вероятно не, но 600$ щеше да и прилича. Но и в русия, а даже и в роснефт разбират за какво става въпрос : " Газета напоминает, что в августе Игорь Сечин вновь просил Владимира Путина допустить его компанию к экспорту газа. По его словам, на фоне рекордно высоких цен в Европе нынешние поступления в бюджет "не в полной мере отражают благоприятную рыночную конъюнктуру".
3
 
5
 
8
abdul до: Стоян Петров
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Колко находища на газ има в Европа? А на уран?
4
 
4
 
7
Императорът до: Dr. Vatnikov
преди 3 седмици
Глyпи, много пъти съм казвал кога съм влязъл в Газпром и на какви цени съм купувал. Мога и да ти го покажа с принт-скрийн от платформата ми. *** си колкото искаш, забавлявай публиката. Твоето "бъдеще" никога няма да дойде, иначе нямаше всички да реват пред централата на Газпром като бити кyчета. Нещо и "глобалното затопляне" не го виждам - с тия зимни температури в първия есенен ден.
4
 
4
 
6
Императорът до: Стоян Петров
преди 3 седмици
Стоянчик - явно ти знаеш повече от експертите. Вземи прочети какъв ръст на доставките има Газпром, данните са публични. Но по-важното юридически е, че си изпълняват договорите и никой не се осмелява да твърди обратното. Оттук нататък твоите обвинения в несериозничество и дори инфантилство, са абсолютно смехотворни. Кой ти каза колко газ ще достави Газпром? Може би си комуникираш със Саша Милър? Кой ти каза, че Вова Путин управлява Газпром? СМЕШЕН СИ !!! АзерскиЯТ газ (научи се, че природен газ е в мъжки род) се доставя към Европа в жалки обеми и нормално - самите резерви на Шах Дениз са жалки - равняват се на добивът на Газпром за ОСЕМ МЕСЕЦА !!!
4
 
5
 
5
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
И още нещо, комплексирано до спукване дребно човече, бъдещето на планетата е ИЗВЪН горенето на изкопаеми горива, ако изобщо искаме човечеството да има бъдеще. За щастие все повече хора го разбират, че бъдещето е много по-важно от момрнтната цена на нещо си и технологиите вървят натам. Ти си каруцар в ерата на автомобила. Да, може и да има колебания, недостиг понякога, но това е катализатор за още по-бърза трансформация.
5
 
5
 
4
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Бързо, Митьо, тичкай да си кажеш наизустените глупости, че се говори за газпромчето! Я разясни защо за последните 10-тина години акцийките на газпромчето поевтинели в евро някакви си 5 ПЪТИ и как здраво печелиш от дивидент, въпреки, че цената им се е сринала? ...и все печелиш и все на градския транспорт се возиш.. :))
3
 
6
 
3
преди 3 седмици
Браво на тоя чичо, че казва истината. Газпром ли са виновни - или евробезумците, които принуждават собствените си енергийни компании да съсипят собствения си бизнес? РЕВЕ МИ СЕ, като гледам какво се случва с Мидичката и ВР, които преди 4-5 години имаха капацитета, поне като концесии, сами да обезпечат газовото потребление на ЕС. Много точно казва той - че всичко е въпрос за много пари. Затова зеленашеството трябва да се разследва като икономическо престъпление и икономическа диверсия, а всички властимащи, които са съдействали (със сигурност срещу много пари под масата) за тоя енергиен геноцид, да бъдат разследвани, съдени и осъдени. И пак по-добре ще е за тях - защото иначе на зима, останалите без топлина, светлина, хляб и работа хора, ще ги разкъсват на парчета направо на улицата !!! .... дали тимерманс вече си е купил някоя усамотена къщичка в планините на Патагония или не се е сетил?