Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Чехия ще поиска големи промени в "зелената сделка" на ЕС

Прага не е съгласна с идеята за забрана на двигателите с вътрешно горене, която ще засегне сериозно зависимата ѝ от автомобилопроизводството икономика

0
 
3
 
6
преди 4 седмици
След предишната сурова зима и хладното (навсякъде освен по Средиземноморието) лято, днес вече вали и сняг в планините - в последният астрономически ЛЕТЕН ден, за какво "глобално затопляне" изобщо говорим? Че то вече зимата започва, май сме на път да прескочим есента. Явно идва сурова зима, а като добавим очертаващата се енергийна катастрофа - в един момент зеленашите просто ще бъдат бесени по стълбовете !!! Европейската комисия е в ролята на оня моряк от Титаник, носещ самотна вахта на кърмата, който не е преставал гневно да звъни по телефона в кухнята да пита къде му е вечерята... в момент когато корабът вече е потъвал и кухнята е била на пет метра под водата !!! За тоя моряк се сетили чак когато той звъннал в командната кабина да пита учудено: "Абе вие знаете ли, че някакви лодки плават край корабът?"
0
 
3
 
5
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Че от така наречената зелена сделка на ЕС много неща ще се променят е почти сигурно , а ако не се променят , просто едва ли ще продължи да съществува ЕС в сегашния си вид . В случая е меродавно възклицанието на бившия американски президинт Бил Клинтън, който при подобна дилема бе реагирал .....икономиката ***...!!!!
0
 
7
 
4
evlogi до: FNM
преди 4 седмици
Между другото, тези дизели ако си спомняте ги наложиха в Европа същите тези де***били от Брюксел, щото били емитирали по-малко въглероден двуокис...Подобни неудачни решения с първоизточник ЕК , които никак не са малко,ме карат да се съмнявам и доколко устойчива и правилна е и сегашната им политика а и въпросната им Зелена сделка, и доколко изобщо ще се окаже Зелена...
0
 
3
 
3
преди 4 седмици
Нация със самочувствие.
0
 
8
 
2
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Това със сигурност е така, както казвате. Но и в този вид зелената сделка има МНОГО недостатъци като идея и финансово непокритие. Този проект според мене е равностоен на онзи за фонда за инвестиции, който въведе Юнкер при постъпване на длъжността председател на ЕК. Някои помнят бледите му резултати. Сега това е реверанс към г-жа Урсула фон Лайен. Проектът се нуждае от сериозна работа преди да се пристъпи към изпълнение. Не може да стане от днес за утре, както и на мене ми се иска. В този смисъл разбирам Кирил Петков като защити миньорите с отлагане на закриването.И нещо друго - Чехия има гръбнак, има достойнство, кураж и се опъва на решения, които не са добри за нея. НАС боко ни научи (а пък и ние си го знаем) как да пълзим пред Началниците.
2
 
3
 
1
FNM
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Не знам за климата коя е истината, но лично аз не мога повече да търпя сдухани канцерогенни дизели (включително шкоди) да бълват черни облаци по улиците и това да го дишат децата ни и ние.