Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Дефицитът на чипове изтрива 210 млрд. долара от продажбите на автомобили

Проблемът с доставките заличава 7,7 млн. автомобила от глобалното автомобилно производство

0
 
3
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
На тия AlixPartners изобщо не може да се вярва, нали те писаха одита на КТБ. А за чиповете проблема е измислен, не може някой да иска да купи електроника и да няма кой да му я произведе, в кой век живеем. Ми да слагат лампи вместо полупроводници, като толкова много им се искат тия комютри в колите. Русия не е засегната от проблема, там в колите не се слагат чипове от съображения за надежност.
0
 
3
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Реално за проблема са отговорни не само производителите на чипове, но и останалите по веригата. Ако осигуряваш части за телефона/пералнята/колата и тн, за поне 10г напред, няма да има нужда да ги сменяш толкова често. А не като едни, които ги съдиха, че нарочно започват да бавят по-старите телефони, че да си купиш нов.
0
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
глууупости, това щеше да е вярно ако тези 7.7 млн автомобили бъдат продадени. Да се чете... заради липса на чипове, 7.7 млн автомобили по малко ще висят по стари летища непродадени! Щото ако дефицита на чипсове се отразява в дефицит на коли... дали нямаше да им се качи сената на колите, а ?