IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Global Finance: УниКредит Булбанк е най-добрата дигитална банка в България за 2021 г.

През тази година банката отчита ръст на активните потребители на мобилното банкиране с близо 30% спрямо началото на 2020 г.

18:44 | 24.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Global Finance: УниКредит Булбанк е най-добрата дигитална банка в България за 2021 г.

Международното финансово списание Global Finance обяви УниКредит Булбанк за най-добра дигитална банка за 2021 година.

Победителите в класацията са оценени от жури, лидери в дигиталните услуги, технологии и аутсорсинг системи, а финалистите са определени от редакторите на Global Financial. Критериите за избор на „Най-добра дигитална банка“ включват оценка на стратегия за привличане и дигитално обслужване на клиенти, ръст на потребителите на дигиталните канали, полезност на услугите за клиентите, дизайн и функционалност на каналите. 

“С глобалната пандемия хората се принудиха да осъществяват своите лични и служебни банкови операции през своите телефони, таблети и компютри, а дигиталното банкиране придоби значение и разпространение отвъд всичко, което е било“, коментира Джоузеф Джарапуто, издател и редакционен директор на Global Finance.

„Банките бяга принудени да отговорят на този драстично променен пейзаж и тези, които се справиха с това предизвикателство по-успешно, бяха наградени като „Най-добрите дигитални банки 2021“ от Global Finance”, допълва той.

„В УниКредит Булбанк не спираме да инвестираме усилия в посока все по-гъвкаво и дистанционно обслужване на банковите продукти. Нашите клиенти могат да управляват изцяло онлайн своите разплащателни сметки и да подписват онлайн договори за потребителски кредити. През 2021 година, предложихме и напълно обновен дизайн на мобилното ни приложение Булбанк Мобайл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 02:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още