IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ до последно ще крие своя кандидат за президент

Бившите управляващи се опасяват от репресии срещу своя избраник

14:57 | 26.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

ГЕРБ до последния ден няма да излъчи кандидат за президент, заради възможни атаки срещу него, съобщи Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на Жени - ГЕРБ, предаде БТА.

Лидерът на партията коментира, че само медийни публикации, че бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов може да бъде кандидат за президент наГЕРБ, са предизвикали уволнението му от болницата без други мотиви.

Борисов се оплака от политически репресии и във връзка с коментари на служебния министър на културата Велислав Минеков, че ГЕРБ трябва да напусне помещенията, в които се намира централата на партията в административната сграда на НДК.

"Ако искат да дойдат с Рашков и да изгонят хората от офисите, да дойдат. Ние също ще запознаем Брюксел, може би и комисията LIBE (Комисията за правосъдие и вътрешен ред към Европейския парламент - бел. ред.), с безобразията на уж един служебен кабинет, който би трябвало само да организира изборите", заяви Борисов.
Бившият премиер коментира още, че от служебното правителство се очаква само да организира честни избори, но те няма да бъдат честни.

По-рано днес (26 септември) коалицията между ГЕРБ и СДС подаде документи за участие в парламентарните избори, насрочени за 14 ноември. Те ще бъдат във формат 2 в 1 - едновременно с първия тур на президентските избори.

Според коментар на икономиста Любомир Каримански от "Има такъв народ" (ИТН) една от обсъжданите кандидатури за президент на ГЕРБ е и Кристалина Георгиева. В момента тя оглавява Международния валутен фонд (МВФ), но името ù беше забъркано в международен скандал с класацията за бизнес на Световната банка.

Според Каримански Георгиева е водила и други разговори с български институции за заемането на различни позиции в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още