IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петър Андронов става председател на Надзорния съвет на ОББ

Питър Рубен го наследява на позицията на председател на УС и главен изпълнителен директор на банката

13:15 | 28.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ОББ</em></p>

Снимка: ОББ

След официалното вписване в Търговския регистър Петър Андронов става председател на Надзорния съвет на ОББ, като наследява на тази позиция Люк Попелиер, съобщават от банката.

По-рано тази година Андронов влезе в Управителния съвет на КВС на поста главен изпълнителен директор на бизнес ресор „Международни пазари“, като отговаря за бизнеса на групата в четири от основните ѝ пазара – България, Унгария, Словакия и Ирландия. В тази връзка той вече зае позициите на председател на съветите на директорите на K&H Банк и K&H Застраховане в Унгария. В новото си назначение банкерът застана начело и на борда на директорите на KBC Асет мениджмънт. 

През месец юни Комисията по финансов надзор одобри Петър Андронов като председател на Надзорните съвети и на ДЗИ Общо застраховане и ДЗИ Животозастраховане.

Председател на УС и главен изпълнителен директор на ОББ става Питър Рубен, който също официално бе вписан в Търговския регистър по-рано през септември. Преди да дойде в България, Рубен бе главен изпълнителен директор на КВС Bank в Ирландия.

пр пр

Питър Рубен. Снимка: ОББ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още