IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Варвара термал вилидж" увеличава капитала си

Дружеството ще издаде до 1 млн. нови обикновени, безналични, поименни и свободнопрехвърляеми акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев

14:45 | 29.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Съветът на директорите на „Варвара термал вилидж“ АДСИЦ е взел решение за увеличение на капитала на дружеството от 1,5 млн. лева на до 2,5 млн. лева чрез издаване на до 1 млн. нови обикновени, безналични, поименни и свободнопрехвърляеми акции, всяка една с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Това съобщава дружеството чрез БФБ-София.

Съотношението между издаваните права и новите акции ще е 1/0,667. Всеки 3 права ще дават възможност за записване на 2 нови акции, посочват от компанията.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен при записване и плащане на най-малко 900 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка със стойността на записаните и платени акции.

Съветът на директорите на „Варвара термал вилидж“ е избрал „Карол“ АД за инвестиционен посредник, обслужващ увеличението на капитала.

Предстои проспектът да бъде внесен в Комисията за финансов надзор (КФН) за одобрение.

„Варвара термал вилидж“ АДСИЦ притежава 139 дка земеделски земи в землището на с. Елешница, общ. Разлог.  Дружеството възнамерява да урегулира придобитите имоти и да промени предназначението им в земи за строителство, за да строи спортно-развлекателен и СПА комплекс.

Дружеството се листна тази година на БФБ.

Свързани компании:

Варвара Термал Вилидж АДСИЦ(VTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още