IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. Герджиков: Искам да върна нормалността в политиката

Аз не съм политик, а българин, който е готов да плати цената и да поеме отговорността за обединението, твърди кандидатът за президент

14:09 | 03.10.21 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Моята цел е да върна нормалността в политическите отношения, да помогна за обединението на всички българи и, както е казано в Конституцията, за единството на нацията. Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков в приветствието си към членовете на Инициативния комитет, който го издига, предаде БТА.

Той посочи, че не е партиен кандидат и партиен член, и очаква подкрепата на всички граждани, които припознаят в нуждата от това „да си протегнем ръце спасение от сегашната ситуация“.

„Аз не съм политик, а българин, който е готов да плати цената и да поеме отговорността за обединението. Целта ми е да върна нормалността в българската политика. Не съм партиен кандидат, или партиен член. Затова очаквам подкрепата на всички български граждани“.

По думите му е нужна нова национална кауза и национален идеал. Той посочи, че не е избрал полк. Митева за кандидат за вицепрезидент затова, че е военнослужещ, че има чин, а като жена с кауза, която се бори за правата на хората.

„Няма да водим компроматна война, надявам се кампанията ни да е позитивна", заяви още Герджиков и акцентира върху слогана на кампанията "Наистина обединени".

Кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева отбеляза, че е взела решение да се включи, защото вярва, че е дошло време за истинско обединение.

Председателят на Инициативния комитет Радомир Чолаков описа кандидатите като хора, които се ползват с авторитет в професионалните си общности и "с които ще се гордеем, когато представят България".

В Инициативния комитет влизат представители на различни сфери на обществения живот в страната - около 70 души. Председател на инициативния комитет е Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДС в 45-то и 46-то Народно събрание, а заместник-председател - проф. Николай Овчаров. В комитета влизат ректори на осем висши училища, кметовете на Велико Търново, Бургас и София, бившият министър на образованието и науката и депутат от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев, представители на образованието, науката и културата.

Вижте повече в галерията ни! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 10
bgMan
преди 2 години
Привърженик съм единствено на измитането на ГЕРБ и БСП от българкста политика, заедно с всичките им аватари и дистанционно управлявани дронове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 4
penman
преди 2 години
С това мислене явно си привърженик на к-р-е-тените на Гологлавия или отрепките, които уж щели да гонят мутрите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 6
ing5rov
преди 2 години
е то тогаз няма да е политика , ами благотворителност ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 11
bgMan
преди 2 години
В политиката има нужда от измитане, изчистване и изчегъртване не от нормалност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още