IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП може да се раздели със знаковата си централа

Областният управител на София е издал изпълнителен лист за неплатени наеми от 2019 г. насам

17:33 | 04.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Областната управа на София е изпратила изпълнителен лист до БСП с искане партията да напусне знаковата си централа заради неплатени наеми, която се намира на ул. "Позитано" в центъра на столицата, става ясно от публикация във в. "Труд".

Документът е изготвен от областния управител на София Живка Такева, когато тя заема тази длъжност в периода 19-26 май 2021 година. В момента Такева е зам.-областен управител на града. Според изданието сумата, за която претендират местните власти, е 280 хил. лева.

От 26 май 2021 г. областен управител на София област е Митко Михайлов, който беше назначен със заповед на служебния премиер Стефан Янев в първия му мандат на тази длъжност. На сайта на областната управа е посочено, че Живка Такева е назначена на длъжността зам.-областен управител със заповед от септември 2009 г.

От областната управа са изпратили преписка до Софийския районен съд, по която е образувано заповедно производство. Съдът не е длъжен да информира длъжника и така в БСП не са били уведомени, че е имало дело и е бил издаден изпълнителен лист.

Изпълнителният лист е отишъл в областната управа и там трябва да решат дали да го дадат за изпълнение на публичен изпълнител, или на частен съдебен изпълнител. От БСП пък все още не са обжалвали, защото към момента изпълнителният лист не е дошъл при тях.

В края на септември служебният министър на културата Велислав Минеков се закани пред медиите да изгони ГЕРБ от централата им, която се намира в административната сграда на НДК в столицата. Той посочи същия мотив - неплащане на наеми. Тогава от ГЕРБ коментираха, че според Закона за политическите партии не дължат наем за помещенията, които се използват с партийни цели.

БСП се помещава на ул. "Позитано" 20 от десетилетия. Ако не изплати очаквания от областната управа наем, сметките на левите могат да бъдат блокирани и това да затрудни финансирането на предизборната кампания на партията за предстоящия вот 2 в 1 на 14 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още