Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Алексей Пампоров: В България няма адекватни жилищни политики за крайно бедните

Незаконните постройки в кварталите с концентрация на бедност трябва да бъдат оценени и конструктивно устойчивите да бъдат запазени, смята изследователят

   1| 2    
1
 
0
 
11
преди 1 ден
Няма профилна снимка
баси от 10 коментра... 9 неадекватни! :):) май 80те % станаха 90% !
1
 
7
 
10
Императорът до: orchis
преди 1 седмица
Те искат да живеят по-добре, ама на чужд гръб и като изхарчат всички помощи, които им наливаме за ракия и цигари и пляскане, да имат още 1000-2000 на месец, за да живеят по-добре !!! Нали им даваха наготово апартаменти, цели мезонети, те ги обърнаха на koчини !!!
1
 
11
 
9
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
"Противно на стереотипите, че хората в тези квартали така си живеят, представителите на Хабитат България установяват, че обитателите им искат да живеят по-добре, но не разполагат с необходимите средства за това. " абе то и аз искам да карам червено ферари, да имам яхта и частен самолет (т.е. да живея по-добре), но нямам необходимите средстава за това.Може ли и за мен една "политика" да се помисли.
1
 
9
 
8
преди 1 седмица
Това е дискриминация по доходен признак. Разрешат ли на крайно бедните подобни неща ще искам и аз като си заградя 1 декар общинска земя някъде на къра да става моя.
1
 
8
 
7
преди 1 седмица
Всички незаконни свърталища (също хотели, богаташки къщи и т.н.) да бъдат унищожени, построилите ги да бъдат съдени и наказани според НК. Като искат да живеят в тая държава, ще се научат да спазват законите и, точно така, както ги спазват всички останали, включително 10% от собствените им съплеменници, които въпреки блазнещата възможност да живеят хем с привилегии, хем извън закона, са избрали да се трудят, да учат и да живият честно. Ако не им харесва да спазват законите ни: границите са отворени - а те са диво, чергарско плeме с герб - колело на талига. Пътят ги зове, свят голям, да си търсят други балами.
2
 
9
 
6
преди 1 седмица
Това, което предлага този тип, е да се наруши базовият принцип за равенство на гражданите пред закона. Недопустимо е законите да важат за всички останали, а за хъxpeците вечно да има привилегии НАД закона, а точно това предлага тоя ко3ел с неговите "политики". Обитателите на тая свърталища са нарушили куп членове от Наказателния кодекс !!! Е какво - да узаконим престъпленията им ли? Хайде тогава да узаконим и кражбите им и педофилството им, а после и правото им да изнасилват и избиват бабите и дядовците ни? Незаконното строителство върху земеделска земя се наказва със затвор. Незаконното експроприиране на чужда недвижима собственост се наказва със затвор.Незаконното присъединяване към ВиК и ел-мрежата се наказва със затвор.Всичко това го пише в Наказателния кодекс и не съм видял някъде да е добавено, че не се отнася за благородните дами и господа от хъхpeщ произход !!! Тоя кeлeш вярно ли поставя знак за равенство между подменена дограма и струпване на цяло незаконно гето? И стига с тия права - нормалните хора също имат права. Ако държавата узакони гнусняшкият незаконен развъдник, изникнал около законният кв. Факултета, това означава аз завинаги да изгубя 50% от стойността на моя законен имот, да бъда тровен всяка зима от запалените гуми и парцали в кюмбетата им, да живея във висока криминогенна среда. На какво основание нарушаващите законите ще имат повече права от мен и моите съкварталци, които спазваме законите и плащаме данъци? Тоя пор наистина ли си въобразява, че ако се узаконят свърталищата на тия, те ще хукнат да си плащат данъците? Те ако искаха да живеят в законни жилища, щяха да си купят - по селата къщи се продават бол - и земя се продава !!! То и държавата дава земя за обработване на малоимотни да се препитават - ама хъхpю не иска да копа, той иска само да бере. Така че аре такива с техните "политики" да не се обаждат или - като са им толкова мили тия, да ходят да живеят в "Надежда" в някой kaтун !!!
3
 
8
 
5
Dr. Vatnikov до: mrynmryn
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Абсолютно съм съгласен. И е крайно време помощите за безработица да се отработват с общественоплезен труд.
3
 
8
 
4
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Във всяка страна има хора, които са само на социални, въпросът е, тия хора, правят ли нещо, за да променят това? Аз нямам мое жилище, но не мисля, че държавата е длъжна да ми осигури такова. Ако държавата ти осигури всичко, вкл. и социални, които са достатъчни за покриване на базовите ти нужди, една група от хора, никога няма да се хване на работа, на тях това ще им стига.
3
 
9
 
3
преди 1 седмица
Ами хайде тогава всички хора, вместо да се загробват с 300 000 кредит, да си струпат по една къщурка някъде на чужда земя и да искат държавата да им я узакони.или тоя лиглю предлага това да важи само за хъxpeците ???
4
 
4
 
2
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Абе сега като изберем Продължаваме Прехода(промяната), само стой и гледай как и малкото останал народ ще се разбяга. То не бяха промени, не бяха преходи, и така вече 30г., а още на никъде не е този преход. Напраиха се някои реформи, приватизира се каквото можеше, а за народа нищо.