IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Amazon вече са на минус за годината

Книжата изтриват близо 3,1% и са напът да отбележат шеста поредна отрицателна сесия

20:22 | 04.10.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Акциите на Amazon.com Inc. поевтиняват осезаемо в понеделник, изпращайки цената им на отрицателна територия за годината. Постоянно завишената доходност на американските държавни ценни книжа продължава да натежава на прогнозите за печалбата на компаниите с висока оценка.

Минути след 20 ч. българско време книжата изтриват близо 3,1% и са напът да отбележат шеста поредна отрицателна сесия – най-дългата серия от 8-дневното понижение, свършило през август 2019 г. Така цената е поне с 1,4% надолу за 2021 г., което прави компанията единствената от най-големите пет на Wall Street, които са на червено за годината.

Разпродажбите се разпространиха и до други акции, като растящата доходност по американските ценни книжа отблъсна инвеститорите от технологиите като цяло и от други сектори с голям растеж.

Сред книжата на компаниите с най-голяма пазарна капитализация тези на Apple и Microsoft поевтиняват с по 2,7%, на Alphabet с 2,9%. Тези на Facebook поевтиняват с 5,3% на фона на продължаващия срив на едноименната социална мрежа и други платформи.

Въпреки днешните понижения на цените, изброените компании се радват на ръстове за годината, които варират от почти 6% за Apple от над 50% за Alphabet.

„Доходността (по държавните ценни книжа – бел. ред.) засега вероятно ще остане завишена, докато светът (и паричната политика) се нормализира и инфлацията се доказва като по-трайна, отколкото се смяташе“, се казва в доклад на изследователската фирма Vital Knowledge.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
Императорът
преди 2 години
Балоняци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още