Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кирил Петков: Бих поел отговорността да съм премиер, но не задължително

Според "Продължаваме промяната" данъците не трябва да се пипат

   1| 2| 3| 4    
1
 
1
 
32
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
Естествено, че искам съдебната система да е ок, кой разумен човек не иска. Просто в предвид личностите в ДБ, които дърпат конците - не вярвам, че те могат да я направят. Поне не и с такива агресивни подходи, определяйки се като единствени носители на истината, подплатени обаче с нищо друго освен съмнителна компетентност.
0
 
1
 
31
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Кауне, ти май не разбираш, че Киро и Асен ви разделиха партията на две. Още повече, че ДБ сега са с остра атака към Радев. Иначе днес има новина за вече бивша депутатка от ДБ осъдена от ОЛАФ(не от Гешев). Не знам къде видя партия мутри, но блажени са невежите като теб.
0
 
2
 
30
khao до: georgi_shum
преди 1 месец
Няма профилна снимка
аз съм имал допир сако като частно лице ... инцидент с тъщата! и прокурора изобщо не му се занимаваше... ама изобщо!Зад всички има интереси някакви... въпроса е какви са! Може да ти звучи наивно, но на някой хора имат интерес съда да работи както трябва... като си с чист бизнес, не искаш ли Съдебната система да е ОК, най малко зада си остане бизнеса твой! Кой е зад Ристьо незнам, но горе долу знам какъв е профил ана избирателите му... и ако получи доверия и не я направи тази реформа както трябва, ДБ ще изчезне за секунди.... и протестите не му мърдат! електората на Ристьо не е толкова железен като Мутренския...
0
 
1
 
29
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
На мен до изборите през юли, всеки път ме обикалят всички за да ме включат :) Сега юли, не минаха, щото беше минало прекалено малко време от априлските :)
1
 
1
 
28
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
По закон и уредба нашия главен прокурор не може да се меси в работа на никой прокурор! Дали някой го е правил - не знам. Дай ми пример.Аз лично в качество си на собственик на бизнес 2 пъти съм имал досег с прокуратурата. Веднъж като обект на прокурорска проверка, и веднъж като жалбоподател. И в двата случая нямам никакви забележки към работа им. И не, не съм корумпирал никой. :). А за Ристьо е нали цялата процедура по избор на ВСС и на прокурор беше негова идея. Виж не защитавам статукво. Щом има пушек около съдебната система като цяло, не само в прокуратурата, значи има и някъв огън някъде. И има нужда от. Но Ристьо и кликата около нямат капацитета да направят реформа или по скоро така я правят, че на много хора, включително и на мен, ни изглежда, че просто иска да я овладее в полза на кръговете, с които той е обвързан. Само не ми казвай че зад Ристьо няма интереси. Не си толкова наивен, че да смяташ, че зад всеки политически субект стои икономически интерес само зад Ристьо не.Виж им само законопроекта за закриване на спец. съда. Беше токова некадърно направен, че дори и Янаки Стоилов, за който не можеш да кажеш, че е фен на Бойко или Гешев, с мек тон им каза, че ако се приеме така ще е катастрофа. И дори Атанас Славов (един от 5-6мата,наистина достойни хора в групата на ДБ в последния парламент), си каза че законопроекта ще бъде сериозно преосмислен и променен за новото НС.Но пак развпдянваме темата. Причината да пиша беше, че коментара на Зельо, за 3мата важни хора,в държавата, които разпределят парите. И от които зависи нещо. За мен ГП не е от тях.
1
 
2
 
27
khao до: Oбичам България
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аз също се подписах заради на братовчед ми стартъпа и до тук спирам. Разпитай в София за такива случаи, светът е малък.---няма такова нещо... на мен и брат ми ни предлагаха (представители, не лично разбира се) да се пуснем в изборните им листи... без нищо да са искали, но им отказахме.
0
 
2
 
26
khao до: georgi_shum
преди 1 месец
Няма профилна снимка
сега за кво спориме...да направим равносметка, че нещата се поразмиха.. Нашия главен прокурор може да прави квото си иска, да се меси в работата на който нисшестоящ прокурор си иска ... и го е правил!.. не е военизиран, ама до скоро имаше силови бригади и живееше при Мутрата! ... но щом казваш, независим е!.. и Никой не се е фокусирал върху личноста, въпреки че тя също е много важна,а върху институцията.. Рстьо искаше да ги реформира още по цацарово време. .. преди изобщо някой да знаеше кой е гешев...ЕС ни казва вече 13-14 години че тази институция трябва да се промени...Държавата е осъждана многократно заради тази институция.Всеки имал допир с нея, може да ти каже че тази институция не работи...и няма на кой да се оплачешчуждестраните инвеститори ти казват че тази институция не работи, с факта че спират инвестициипреди цацаров и велчев... имаше един друг *** начело на тази институция и ще има още такива ... защото по дизайн тази институция е създадена зада закриля политическата класа от крадци... и няма какво да добавя!
0
 
1
 
25
khao до: Oбичам България
преди 1 месец
Няма профилна снимка
смотан... дреме ми за Киро, аз ще гласувам за ристьо..
1
 
0
 
24
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
Може да спорим и за Италия и за Франция. Във Франция определено не е в изпълнителната власт. А в Италия министъра има статут подробен на англо американския институт Аttorny general само във върховния съд . Редовите прокурори са организирани в районни прокуратури, начело с административен ръководител. На Но за да не разводняваме спора.Към момента нашият главен прокурор няма права да се меси в работата на нисшестоящите прокурори. И за мен лично е добре да остане така. Дб прекалено се фиксират върху личността на главният прокурор, а не върху института като цяло. И промените,кои искат да правят изглеждат като просто начин да сменят конкретната личност.Дали трябва да променим института на главния прокурор и да се вкарат повече права за контрол над работата му,? 100 % да. Дали въобще да махнем поета главен прокурор и функциите му да се поемат е колективен орган,с председател с по скоро представителни функции - нека има дебат. Нека се предоставят различни идеи и се избере най доброто.Но да го правим политически зависима фигура и част от изпълнителната власт - в нашата политическа реалност мисля,че ще е огромна грешка. Тогава всякакви съмнения,че прокуратурата се използва за бухалка тотално ще изчезнат, и тя ще стане точно бухалка.И сравнението ти с Русия е грешно. Там прокуратурата все още е военизирана структура. Главен прокурор се назначава лично от президента и въобще не може се говори за никаква независимост там
2
 
0
 
23
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Кауне, ако ще и Путин да сложиш за главен прокурор, никога няма да видиш в затвора Бойко или Делян. Кирил Петков говори с IT фирми и обещава финансиране през ББР ако дадеш голям списък с евентуални гласоподаватели. Аз също се подписах заради на братовчед ми стартъпа и до тук спирам. Разпитай в София за такива случаи, светът е малък.