Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Защо свободното ни време нaмалява, въпреки че работим по-малко?

Едно от обясненията може би е промененото отношение към грижата за децата

1
 
1
 
10
korn до: дядя Вова
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Така е селската работа е тежка и ***. Повечето хора ако имат свобода, ще предпрочетат в града. Днес само насила можеш закара млади хора да копат всеки ден на село и да чистят обори. Няма връщане назад, освен ако не стане някой катаклизам.
0
 
2
 
9
korn до: mrynmryn
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
До някъде няма виновни. Просто човешката природа е такава, да иска още, да се развива, алчна, да пътува, да прави и т.н. Ние сме го направели така, хората, не извънземните. Но го има и друго, така наречените управляващи би трябвало да са най умните хора, които като видят накъде вървим, да вземат мерки, да променят нещо.
0
 
3
 
8
khao до: mrynmryn
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
интересно ми е на колко години си?
2
 
2
 
7
mrynmryn до: korn
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
1-вото - да, всеки сам си избира дали има нужда от даден продукт или не. 40 часовата работна седмица е според зависи, ако не си работодател и не работиш на кофти място - имаш я. Придвижването - тук са виновни всички, масово е по 1 човек в кола, а през това време градския транспорт е наполовина празен. Имам познат, който живя 10г. във Варна и никога не се качи на градския транспорт. Останалите неща са изцяло субективни, много от нас, могат да живеят извън градовете, но просто не им се пътува. Ако нямаш хубава работа, то за това отново си виновен само ти, никой не кара хората да гледат тв или да висят в нета. Имам чувството, че у нас винаги има някой виновен, но не и ти самият.
1
 
3
 
6
преди 7 месеца
с.в.о.л.очь
1
 
5
 
5
дядя Вова до: korn
преди 7 месеца
Лентяите в градовете ги хранеха тия, които се претрепваха от работа на село. Затова сме зле, що никой не иска да работи - по тАлавизора само меринджей, ПиАр, звезди, артисти, журналисти и всякая ***.
0
 
3
 
4
khao до: korn
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
имаше къде... по малък избор, ама си имаше кръчми, ресторанти... кино, спорт... по скъпо, но си ги имашеЕеее, не може да идеш на море в Гърция.. нема пълно щастие.Но ако искаш и черпенето със съседите също е вид социална дейност, която сега също липсва...
1
 
3
 
3
korn до: khao
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Родителите ми са работели по комунизма в цех за машинни части. През половината време играели карти, през другото работели полека. Произведните части били продавани и след това по голяма част от тях връщане като негодни, но заводи никога не фалирвал :-) След работа няма къде да ходиш щото няма нищо, никъде. Събираш се със съседи и се черпите до като заспите.
3
 
4
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Основната причина е консуматорството като начин на живот. Манията за пари и това какво може да си купиш с тях. Това с 40 часовата работна седмица е мит в повечето държави в ЕС. Придвижванията също отнемат повече време от преди, тъй като всеки има кола и пътува нанякъде. Мръсен въздух, стрес, умора, твърде много телевизия и интернет, всичко това води до полудяване. Пандемията тотално довърши всичко.
1
 
5
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
защото НЕ работим по малко... много добре се сещам как бачкаха през комунизма... пуснат банани и всеки си бие шута и беж на опашката!Уж цял ден бачкаш, а накрая пак имаш сили да копаш на село по 2-3 часа!