IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на „Софарма трейдинг“ се събират на извънредно общо събрание

Те ще гласуват освобождаването на Димитър Димитров от съвета на директорите и промяна в начисляването на бонусите на новия изпълнителен директор

13:02 | 06.10.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Акционерите на „Софарма трейдинг“ ще гласуват на извънредно заседание освобождаването на Димитър Димитров от съвета на директорите на дружеството, вижда се от покана, публикувана на сайта x3news.com.

Заседанието ще се проведе на 19 ноември в офиса на дружеството в София.

Акционерите ще трябва да гласуват освобождаването на Димитър Димитров от съвета на директорите на компанията.

На негово място в управителния орган на „Софарма трейдинг“ влиза Венцислав Маринов.

В края на септември съветът на директорите на дружеството освободи Димитров от поста му на изпълнителен директор. Сменя го Огнян Донев.

Причината вероятно е огромната разлика между консолидирания и неконсолидирания резултат на компанията в полза на неконсолидирания, което трябва да бъде точно обратното.

Акционерите ще гласуват също така изпълнителният директор да има право на еднократен бонус в размер на до 1% от консолидираната печалба на дружеството по решение на съвета на директорите. Досега бонусът се начисляваше на базата на неконсолидирания резултат.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още