Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ядрената енергия може да запълни празнината в трудния енергиен преход

ESG фондовете трябва да преосмислят изключването на тази енергия от стратегиите си, ако искаме да намалим въглеродните емисии

   1| 2| 3    
0
 
3
 
25
data до: zelka007
преди 1 месец
Веи сега им беше момента да се докажат пък то се получи едно голямо нищо
3
 
1
 
24
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
хаха ... немаш си никаква представа как се вкючва генератор в мрежата и затова дрънкаш малко несвъразно ... има недостиг на евтин ток от ВЕИ-та , а не на скъп ток от фосили ... !!
0
 
3
 
23
Императорът до: zelka007
преди 1 месец
Да, Зелков - всички черни плочки произвеждат яко ток, ама пак няма ток. Преди 2-3 години и аз те питах как ще обясниш - че посред зима в 5 часа сутринта фотоволтаиците в Германия произвеждат 9% от токът там - както се виждаше по линк за производството на в реално време, който ти даде. Апропо - български фотоволтаически паркове ги бяха хванали, че произвеждат ток по 36 часа в денонощието... да обяснявам ли как? Чудно, ако ти си прав, защо се говори за недостиг на електроенергия?
2
 
2
 
22
zelka007 до: bgMan
преди 1 месец
че каква е икономиката на БГ толкова различна от тази на албания ... :))) ... еднакво мизерни са и двете спрямо една чехия дори ... опс , то чехите май вече не са в клубът на източноевропейците ...
3
 
2
 
21
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
не са ме затворили , вързали са ме на верига под един сачак пред копанка ... :))) ... как си обясняваш импе , облачната гледка над софето и в момента 350МВт фотоволтаична генерация в БГ ... ?! ... нито датчаните хранят французите нито французите светят на датчаните . защо французите строят фотоволтаици и вятърни централи , а не реактори ... ?! ... също така никой не очаква от албания да захранва балканският полуостров ... опитвам се да ви набия в лейките и замъглените погледи от газови изпарения и въглищни сажди , че съществуват технически осъществими начини да си подредим държавата . хората за 20-30 години си преподредиха енергетиката - уругвай , нова зеландия , коста рика - все държави със сходен климат , население и БВП , а вие туканка от 7-8 години дето чета из сайта все една и съща песен си пеете ... че държави като мароко , етиопия и кения ни настигат и ще ни задминат ... импе , ние едно разширение на чаира не сме довършили , че го започнаха с пари от ЕС и го довършват с такива . плямпате за ядрени централи ... хаха ние нямаме все още хранилище за ОЯГ ... дори и процедура няма за него отворена , чакат ЕС да им го плати ... :))) ... имаме всичко необходимо над главите и под краката за всички ... !! ... въпрос на решения е ... !!
2
 
1
 
20
zelka007 до: data
преди 1 месец
щото не си първосигнален в размислите , ще те оставя да смелиш тези цифри ... и под друга тема , следващ път ще разменим пак инфо ... :)))
1
 
5
 
19
преди 1 месец
Фонов, не пиши глупости, повече трябва да се чете. По договор с Росатом, те бяха готови да поемат и 100% от финансирането, срещу печалбите от - за 20 години - при фиксирана цена на токът 10 евроцента. Колко струва сега енергийният микс в България, имаш ли понятие?
1
 
3
 
18
Императорът до: zelka007
преди 1 месец
Абе, Зелев - погледни навън - ако имаш прозорец де, - където са те затворили: ако сега разчитахме на фотоволтаици и перки, нямаше да можеш дори да си заредиш телефонът !!! Вече дори урсулата, колкото и да е тпоумна, даде заден ход, само ти и тимерманс още вярвате в зеленашеските фантазии. Вярвай си как албанци и датчани карали само на ВЕИ, че и изнасят ток. Сигурно Дания захранва с енергия ядрената сила Франция?
3
 
1
 
17
bgMan до: alex8712
преди 1 месец
Ти пак не разбра или се правиш, че не рабираш, защото е по-лесно. Каква е икономиката на Албания, че ми давате пример с нейните енергийни потребности и решения?
0
 
1
 
16
data до: zelka007
преди 1 месец
абе не че нещо ама за хидроенергетика става дума , а иначе пиши дпредложения и да почват очуждителните процедури на тоя квадрат 32/32