Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

България и още 9 страни от ЕС с инициатива в подкрепа на атомната енергия

Освен България статията в няколко вестника е подписана от Франция, Румъния, Чехия, Финландия, Словакия, Хърватия, Словения, Полша и Унгария

0
 
0
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
препечатано заглавие от Блумбърг, райт нау - U.K. Turns to Coal as Low Wind Output Increases Power Pricesдори и този авангард на зеленизма започва да отрезвява
0
 
3
 
7
bgMan до: evlogi
преди 1 месец
Няма нови находища. Всичко е открито. Уранът е радиоактивен материал и дори да е много дълбоко се засича по излъчването. Цялата земя е картографирана. Уранът е доста по-изчерпаем от нефта и газът например.
0
 
1
 
6
evlogi до: bgMan
преди 1 месец
Предполагам,че ако се повиши интересът към ядрената енергетика, ще се повиши и интересът към нови инвестиции в разработка на нови находища.Другото е както казваш, в разработка на нови поколения реактори-ториеви, с бързи неутрони и други..
0
 
4
 
5
преди 1 месец
Най-после.Нямам против ВЕИ, нека си ги има,особено при подходящите усповия(между другото при подходящите условия -места със силни постоянни ветрове или такива с голямо слънцегреене- те вадят наистина най-евтината енергия в момента)но без ядрена енергия явно няма как да се постигне устойчива и нисковъглеродна енергетика.
0
 
4
 
4
преди 1 месец
Така и трябва. Но уранът е изчерпаема суровина и според прогнозите количеството му в земната *** ще стигне най-много за 100 години. Затова трябва да се внимава как и с какви сметки ще се строят нови ядрени мощности, че след това ще се слагат други реактори с друго гориво. Неслучайно китайците пробват дали могат да изкарат икономическа изгода от реактор с ториеви соли. Досега всички опити бяха изключително неизгодни и неоправдани.
1
 
4
 
3
mrynmryn до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Нали искаха да строят нов блок, вероятно това е основната причина. Иначе повечето от тия са обичайните заподозрени - Франция има най-много АЕЦ в ЕС, Полша иска да строи, както и Чехите, и Румънците.
2
 
7
 
2
Mavi Goz до: zelka007
преди 1 месец
Хах . . . Що бре, мицел, не слушаш стария и не направиш квот те посъветвах, а продължаваш ежечасно да мър суваш тука? От скука, или викаш - професионални ангажименти . . . ;) :lol: България е от 50 години играч в <тази игра> бре, *** . . . ;) :lol: В некъв злощастен ден *** те е спръцала в некой родилен дом под хирургическото осветление, захранено с ток от българската ядрена енергетика . . . ;) :lol:
9
 
0
 
1
преди 1 месец
хах ... България е "за" ядрената енергетика , ако някой друг плаща сметката , иначе не мисли да се включва в тази игра ...