IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инициативният комитет зад Румен Радев: Очакваме победа още на първи тур

От Инициативния комитет внесоха в ЦИК документите за регистрацията на Румен Радев и Илияна Йотова за президентските избори на 14 ноември

11:59 | 11.10.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Инициативния комитет, който издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат внесе в ЦИК подписката за регистрацията на двамата кандидати. <em>Снимка БГНЕС</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Инициативния комитет, който издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат внесе в ЦИК подписката за регистрацията на двамата кандидати. Снимка БГНЕС

 

Инициативният комитет, който издига президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат, внесе днес в Централната избирателна комисия (ЦИК) подписката за регистрация на двамата кандидати. Събрани са 4275 подписа, предава БТА.

Документите за регистрацията внесоха съпредседателите на инициативния комитет - Анна Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов, както и членове на комитета.

„Очакваме победа още на първия тур. Залогът на тези избори е голям“, коментира Анна Заркова пред журналисти. По думите ú разделителната линия не е между партиите и партийците, а между клиентелата на корупцията и между нейните противници. 

„Тук победата е предизвестена, победата е на страната на българите, които си искат държавата. Въпросът е да не я бавим, да я доживеят нашите майки, те са я заслужили с труда си, както сме заслужили ние, както и децата ни, с чиито таланти сега се гордеят в чужди държави“, каза Заркова.

През миналата седмица 12 инициативни комитета, които издигат независими кандидати за президент и вицепрезидент, подадоха документи за регистрация в Централната избирателна комисия. 

Крайният срок, в който партиите и коалициите могат да регистрират кандидат-президентските си двойки и да предадат подписките, които са събрали, е 12 октомври.

На 15 октомври официално ще бъде открита предизборната кампания за изборите 2 в 1.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още