Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Планът за възстановяване предвижда газ само за Маришкия басейн

Служебното правителство ще внесе документа в Брюксел на 15 октомври

2
 
2
 
7
zelka007 до: Hahoto2
преди 3 месеца
това е куц кон там . вчера се зачетох , в индиана/усато имат незнам си колко хиляди милиарда тона въглища запаси ... добиват колкото нас - около 30млн тона на година ... са незнам наште колко точно добиват , вече не е толкова ... ама там в минната индустрия работят 2900 човека , от тях 1600 под земята , щото 80% от въглищата ги добиват под земята , а не с открит способ . в една централа с 4 х 250МВт блокове работят 130 човека ... :))) ... имат десетина ... у нас пряко в мариците са заети 15х ... нещо малко на соц ми мяза работата ... :))) ... хем на загуба бачкат , хем щат имат , хем осигуровки им вървят ... в индиана токът от въглища със все въглеродните такси по-евтин от въглеродните такси в Европа ... :)))
4
 
1
 
6
преди 3 месеца
Заменяме кон за магаре. Ама алчност. Путин трябва да се радва 1000 мегавата на газ зимъска пикова... А ниe, ние сме жаби вдигнали крака за подкова....
1
 
2
 
5
преди 3 месеца
Пушат си яко въглищата. Чувал съм, че маришките ги горят с помощта на мазут, защото са нискокачествени.Въпросът е - без ток, какво ще правим?!Този енергиен и зелен преход..., да не станем, като нощните пеперуди, лятящи към пламъка.
2
 
2
 
4
zelka007 до: khao
преди 3 месеца
ми от там , откъде другаде ... да не искаш от интерконекторът ... ?! ... той , я готов я не дотогава , тва са 20г , всичко може да се случи ...
4
 
1
 
3
bgMan до: mnz
преди 3 месеца
Като ти поскъпнат въглеродните квоти с 300% ще видиш ти ефтин въглищен ток през крив макарон.
2
 
3
 
2
mnz
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Интересно на каква цена ще идва тока от тези централи на газ? После да не ревем на умряло, че тока бил поскъпнал. На въглища е най-евтино, но и най-замърсяващо.
1
 
4
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
от новата тръба на Банкянски поток, нали.... :)