IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street изпраща трети пореден ден на спадове

Показателите преминаха по-голяма част от деня без значителни движения, като разпродажбите се ускориха към края на редовната сесия

23:22 | 12.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street завършиха редовната сесия във вторник със спадове за трети пореден ден, докато инвеститорите са в очакване на ключови инфлационни данни и началото на сезона на отчетите в сряда, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтри близо 118 пункта (0,3%). От своя страна широкият измерител S&P 500 се сви с 0,2%, а технологичният Nasdaq Composite с 0,1%.

Показателите преминаха по-голяма част от деня без значителни движения, като разпродажбите се ускориха към края на редовната търговия.

Пазарите са в очакване на предстоящото публикуване на ключови данни, като индекса на потребителските цени за септември, продажбите на дребно и протокола от последната среща на ръководството на Федералния резерв, както и на началото на новия сезон на отчетите за третото тримесечие.

В сряда се очакват отчетите на JPMorgan Chase и Delta Airlines преди началото на редовната сесия. По-късно през седмицата е ред на Bank of America, Walgreens Boots Alliance, Wells Fargo, Morgan Stanley, Citigroup и Goldman Sachs.

Ръстът на печалбите се очаква да е с около 30% на годишна основа през това тримесечие след увеличение от 96,3% през второто, показват данни на Refinitiv.

По-рано във вторник Международният валутен фонд публикува актуалната си прогноза за световния икономически растеж. Според фонда Очакванията са икономиката се разрасне с 5,9% през 2021 г. и с 4,9% през 2022 г. (с 0,1 пр.п. по-ниско спрямо актуализацията на доклада от юли).

Низходящата корекция за 2021 г. отразява понижаване на очакванията за развитите икономики – отчасти заради проблеми в доставките – и за развиващите се страни с ниски доходи, до голяма степен заради влошаващата се пандемична динамика, казват от фонда. Това отчасти се компенсира от по-силните краткосрочни перспективи сред някои изнасящи суровини нововъзникващи пазари и развиващи се икономики. Заетостта като цяло се очаква да продължи да дърпа назад възстановяването в производството, се твърди още в доклада.

От МВФ също така посочиха, че централните банки трябва да са готови за затягане на паричната политика, ако инфлацията остане твърде гореща.

Новите работни места през август в САЩ са намалели с над половин милион до 10,4 млн., показват актуални данни на министерството на труда.

Пазарите изпратиха един волатилен септември, като S&P 500 се сви с 4,8%, изпращайки най-лошия месец от март 2020 г. и слагайки край на 7-месечна печеливша серия. Индексът се възстановява частично през октомври, като до момента е нагоре с 1,3%.

Във вторник доходността по американските държавни ценни книжа намаля леко до съответно 1,57% за тази по 10-годишните облигации и 2,085% по 30-годишните.

Доларовият индекс се повиши с 0,2% до 94,52 пункта.

На стоковите пазари цената на международния петролен бенчмарк Брент намалява с 0,5% до 83,25 долара за барел. Фючърсите върху сорта WTI пък се търгуват без значителна промяна за 80,5 долара за барел.

Златото поскъпна с 0,3% до 1761,4 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още