IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийски концерн ще произвежда електрически колички за голф с Lamborghini

Kinetic Green в момента изгражда триколесни електрически превозни средства и разработва два вида електрически тротинетки

10:45 | 13.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Индийска компания за електрически превозни средства се обедини с производителя на суперавтомобили Lamborghini SpA, за да пусне на пазара разработени в Италия и изградени в Индия електрически колички за голф, които ще се предлагат по целия свят. Очаква се малките превозни средства да се появяват на пазара през 2022 г., съобщава Bloomberg.

Индийската Kinetic Green Energy & Power Solutions Ltd. планира да създаде гама от колички за голф, според ръководителя на концерна Суладжа Фиродия Мотвани. 

„Пазарът на голф колички достига стойност от 3 милиарда долара и е доминиран главно от пазарите в Северна Америка, Близкия изток и части от Азия, където туризмът е силно развит“, посочва Мотвани в интервю за Bloomberg. „Количките се използват не само за голф, но и в туризма, на летищата и в хотелите. Така че този наш проект ще бъде фокусиран върху световните пазари“, добавя тя.

Въпреки че Индия изостава от повечето големи пазари по отношение на електрификацията на автомобилите, южноазиатската страна отчита скок в броя на електрическите скутери и моторните рикши, стимулиран от по-ниските цени и държавната подкрепа. Дву- и триколесните превозни средства представляват 81% от общия автомобилен пазар на Индия от почти 19 милиона броя през годината до март, според данни на Обществото на индийските автомобилни производители.

Kinetic Green, която в момента произвежда триколесни електрически превозни средства и разработва две електрически тротинетки, очаква 70% от тези превозни средства по индийските пътища да бъдат по-зелени през следващото десетилетие, изтъква Мотвани. Като се има предвид размерът на този пазар, Индия може да бъде водеща страна в света по дял на електрическите превозни средства в транспортния сектор през следващите 10 години, посочва още ръководителят на Kinetic Green.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още