IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК изтегли жребия за номерата в бюлетините за президент и Народно събрание

Радев-Йотова са с №6 в бюлетината, Герджиков-Митева са под номер 15

12:50 | 13.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Чрез жребий в ЦИК определиха подредбата на номерата в кандидатпрезидентската надпревара и тази за народни представители на 14 ноември.

Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова, които се борят за втори мандат, ще бъде под номер 6 в бюлетината. Двойката проф. Анастас Герджиков - Невяна Митева ще са с номер 15, а двойката Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе - с номер 19 в президентската надпревара, допълва БНР.

Според социологическите проучвания, трите кандидатпрезидентски двойки ще водят най-оспорваната надпревара за "Дондуков" 2. 

Първи номер в бюлетината за президент се падна на Йоло Денев, издигнат от Инициативен комитет. Под номер 2 е Николай Малинов от партия "Русофили за възраждане на отечеството". Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е под номер 17.

Певицата Луна Йорданова ще фигурира под номер 16 в бюлетината за президент, а под номер 4 е лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще бъде номер 11, а председателят на "Глас народен" Светльо Витков е номер 14.

При партиите и коалициите, участващи в избора за народни представители, ГЕРБ-СДС ще бъдат с номер 32 в бюлетината, БСП ще са с номер 33, а „Има такъв народ“ – с номер 24. Демократична България получи номер 30, а „Изправи се БГ! Ние идваме!“ – 31. На „Продължаваме промяната“ се падна номер 25 в бюлетината за депутати. ДПС е под номер 17.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още