Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Путин: Готови сме да доставим всичкия газ, от който Европа има нужда

Руският президент даде първата официална заявка за въглеродна неутралност на икономиката до 2060 година

2
 
1
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Пак с този селски манталитет. Поскъпнал газа, и ей го великия вожда излиза и почва да поучава и да ламти за дългосрочни договори. Пуснахме му Северен Поток в знак на приятелство, въпреки проблемите с американците, но комплексара пак излиза и си избива комплексите. Заова Русия ще си остане бензиностанцията на ЕС и нищо повече.
0
 
3
 
4
data до: zelka007
преди 1 месец
Няма как да има пазар при олигополна конфигурация на предлагането
6
 
0
 
3
преди 1 месец
никой никога дори и за момент не си е помислял , че рассията не може да достави газът , който поиска Европа ... да си дойдем на думата са за пазарът и требе ли да го има , респективно СП2 ... хахха ... допълнителни споразумения за дългосрочни договори има , за спот пазарът няма ... не може да му се отрече на зануленият , добър е ... още купувайте от рассияните , даже 50% зависимост е малка ... в момента в нигерия газ на терминалът в лагос се продава за малко под $130 за илядо кубика . навлото за газовоз за втечнен газ 90х тона втечнен , дори при безумните в момента цени от $230к на ден до ротердам е $4,6млн . или в ротердам след регазификация пак ще е малко над $200 за илядо със все таксите за регазификация ... затова никакви дългосрочни за зануленият , ако ще да прати кабаева да прави кълбета и шпагати на площада в брюксел ... турци , португалци , испанци , французи що купуват нигерийски втечнен , а не рассийски ... ?! ... реторичен въпрос другари форумни газовици ... :)))
3
 
6
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Повече от очевидна е спекулацията с цената на всички горива, на глобалните пазари. Освен цикличното им повишение, без наличието на пазарни аргументи, тук има интерфериращ ефект от спекулациите извършени на пазарите за крипто валути, за които така и не се намери финансист за да застане с името си и да обясни, че това са активи с ранг "garbage", генерирани само за спекулация. Сега тази вълна е "яхната" от Русия за компенсация на гърба на обикновения човек в Европа! Срам, срам, г-да европейски политици!!!
0
 
9
 
1
преди 1 месец
Не съм вярвал,че някога мога да кажа това, но в случаят Путин е прав.Няма как на бялото да кажа черно.Посредствените бюрократи в Брюксел оакаха тотално ситуацията...