IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на BlackRock надхвърли прогнозите

Резултатите на фонда са подкрепени от увеличението на активите под управление и приходите от такси

17:52 | 13.10.21 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Най-големият фонд за управление на пари в света BlackRock Inc нахвърли прогнозите за печалбата му за третото тримесечие благодарение на възстановяването на икономиката, заради което са нараснали активите под управление и приходите от такси, предаде Ройтерс.

Фондовете за управление на активи спечелиха от възхода на световните финансови пазари през последните тримесечия, през които инвестициите се увеличиха на фона на икономическото възстановяване след пандемията, стимулирано от напредъка във ваксинациите и силната фискална и парична помощ.

BlackRock е завършил изминалото тримесечие с активи под управление на стойност 9,46 трлн. долара в сравнение с 7,81 трлн. долара година по-рано.

Размерът и широкият обхват на фонда, собственият капитал, фиксираният доход, разнообразието от активи и алтернативите го поставят в благоприятна позиция спрямо по-малките конкуренти, обясняват анализатори.

Приходите са нараснали с 16% до 5,05 млрд. долара, подкрепени от ръста на приходите от сегмента на технологичните услуги, който компенсира спада в таксите за постигане на определена доходност през тримесечието.

Дългосрочните нетни потоци на BlackRock за тримесечието възлизат на 98 млрд. долара, на същото ниво като миналата година, но органичните входящи потоци надвишават целта от 5% на фонда за шесто поредно тримесечие.

"Органичният растеж беше широкообхватен, обхващащ нашата активна платформа, както и всяка продуктова категория на нашите борсово търгувани фондове", каза главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк.

Коригираната нетна печалба е нараснала с 19% на годишна база до 1,69 млрд. долара, или 10,95 долара на акция, през тримесечието, приключило на 30 септември. Средно анализаторите очакваха компанията да отчете печалба от 9,35 долара на акция, според данни на IBES от Refinitiv.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
дядя Вова
преди 2 години
Който печата пандемии, акции и пари - печалбата му има един, единствен лимит - количеството бaлъци по света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още