Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Икономика на ръба - как се стигна до тук и какво следва?

Огромната грешка, която можем да допуснем, е затваряне на икономиките, ограничаване на търговията и на работната ръка, пише проф. д-р Юлия Добрева

3
 
4
 
8
SPART до: ing5rov
преди 1 месец
Нека бъдем джентълмени в тези тежки,но сложни времена;https://t.me/RIAKremlinpool/5237
2
 
4
 
7
преди 1 месец
на тая "провесорка" бих разрешил единствено да ми извърти една вувузела ...
1
 
5
 
6
преди 1 месец
Проф.Добрева наистина вървим към сценария от предпоследния ви абзац.Но вие сте преподавател в училище с млади хора и не им казвайте директно,че са се родили в неподходящ момент на кофти място!Те и без това са достатъчно немотивирани от социални мрежи и заобикалящата ги среда като цяло...Но нека се пробват в оцеляването като начин на корекция в Дееволюцията!
1
 
7
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
А най-добре да зарежем всички ограничителни мерки и да оставим икономиката да се развива. То се видя че и с и без мерки е все едно няма смисъл да си чупим икономиката заради някаква настинка. Проблемът с въглищата е много по-сериозен т.к. това е наш собствен източник на енергия. Не е много зелен, но докато не се намери евтино и добро решение за съхранение на енергията от слънце и вятър сме го закъсали. АЕЦ трябва да се развива.
3
 
7
 
4
data до: Sandy
преди 1 месец
производителя няма как да свали цените щот ресурсите му дават себестойнос надвишаваща чуствително търсенето и освн да си пререже вените друго няма как да направи . Булята е далеч от истината - търсенето в натурални единици е яко надоле и тия ръстове дет ги бленува са чито инфлационни
1
 
8
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
На кратко казано, задават се тежки времена. Хората ще обеднеят, но ще спасим планетата. По богатите ще оцелеят, по бедните ще изгорят. На края мацката се е объркала малко, България може и да е малка държава, но е част от най богатия съюз в света. Имаме малка, но стабилна икономика, което е много важно в такива моменти. Имаме малко население, което също е добре-ще ни пратят два-три милиарда от Брюксел и ще избутаме да края на кризата. Аи на здраве.
3
 
8
 
2
pinoccio до: Sandy
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Всъщност, става въпрос за стагфлация - това е възможно най-задънената улица, излизането от нея става, ако тир направи обратен завой на Солунска.
5
 
9
 
1
преди 1 месец
Имало скок на потреблението, алоо ! Ще ти взема дипломата и ще я скъсам на парчета. Ако си купувала всеки месец по 2 кг сирене, сега купуваш 4-ри, така ли? Сигурно си купила още един хладилник, ей така да има в резерва. И още една пералня, да си я навреш в за... Високите цени породени от изкуствено надута инфлация водят до стагнация и слабо потребление. Производителите имат 2 варианта - или свалят цените или масови фалити.