IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димитър Баев: Има все по-голям интерес към товарните превози в България

Напрежението в Близкия Изток все още оказва негативно влияние на целия бранш, твърдят от "Булмаркет груп" ЕАД

15:11 | 15.10.21 г.
Димитър Баев: Има все по-голям интерес към товарните превози в България

Основните европейски компании за товарни превози показват все по-голям интерес към тази услуга в България. По-голямото търсене на услугата показва, че тя е качествена и добра. Темповeте, с които се развива железопътният транспорт в Европа и в България, обаче са различни, като при нас нещата се случват по-бавно. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria инж. Димитър Баев, директор "Бизнес развитие" в "Булмаркет груп" ЕАД.

Производителите на локомoтиви и вагони постоянно предлагат нови иновативни решения за по-голяма натoвареност и за увеличаване на обема за транспортни стоки, каза още гостът. 

Баев обясни, че "Булмаркет груп" отчита ръст при превоза на суровини и е специализирана в доставката на горива, зърно, а през последните месеци и на всякакви видове товари, било то насипни или наливни, като основните им вериги на доставка са между пристанищата и крайния потребител.

В коментар за китайските товари Баев заяви, че дори да се развият пристанищните терминали и фериботни връзки,  пак ще има забавено транзитно време заради напрежението в част от страните в Близкия Изток. Когато политическата и инфраструктурна ситуация се подобри, част от китайските стоки ще могат да минават през България, добави гостът.

Той подчерта, че забавянето на модернизацията на железопътната инфраструктура се отразява сериозно на товарните потоци.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още