IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев и Йотова дадоха старт на предизборната си кампания с поход към Черни връх

Походът към по-справедлива България започва от тук, заяви Румен Радев

11:55 | 17.10.21 г.
<p>
	Румен Радев, Илияна Йотова и представители на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата им за втори мандат, се изкачиха до Черни връх, тръгвайки от хижа &quot;Алеко&quot;. <em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Румен Радев, Илияна Йотова и представители на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата им за втори мандат, се изкачиха до Черни връх, тръгвайки от хижа "Алеко". Снимка: БГНЕС

Румен Радев и Илияна Йотова дадоха официален старт на предизборната си кампания с поход от хижа „Алеко“ към Черни връх на Витоша. Заедно с тях са журналисти и представителите на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на кандидат-президентската двойка за втори мандат.

Походът към по-справедлива България започва от тук, заяви Румен Радев в началото на похода.

"Избрахме това място, защото Щастливеца е от онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост – гражданин на света и патриот. Алеко – народопсихолог и в същото време адвокат на верните, любител на природата и ценител на красотата. Всички знаем тъжната история как именно Алеко стана жертва на своя герой и затова ние, неговите потомци, е време да надрастем слабостите на неговия герой. Време е да поемем към върха – там, където Щастливеца намираше щастието", допълни Радев, цитиран от БГНЕС.

По думите му българската планина освен красива е и избор на вдъхновение и урок по родолюбие. Изкачването, редом с изпитанията, сплотява, гради характер, калява волята и зарежда с вяра, каза още Румен Радев.

Илияна Йотова заяви от своя страна, че Алеко Константинов се е борил с пороците, с които и те като президент и вицепрезидент също се борят – корупцията, малодушието и предателството.

"За съжаление, над 100 години по-късно неговите пътеписи, неговите разкази и герои, като че ли са писани за днешното време. Ако си спомним как Алеко Константинов пишеше за изборите и за злоупотребите, сякаш пише за това как ГЕРБ прави избори", каза още Йотова.

Избрахме и тази дата, защото днес е Световният ден за борба с бедността, с неравенствата, каза Йотова и припомни, че в последните четири години работят да няма разлики сред хората в обществото. Тя съобщи, че днес с Радев посвещават своята кампания на българската природа, защото не искат повече бетонни хватки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още