Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Енергийната система на бъдещето трябва да е със свръхкапацитет

Тя трябва да преодолее проблема с ограничените енергийни доставки, проявление на който са сегашните рекордни цени за въглища и газ

0
 
0
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
В момента домашните соларки излизат безумно евтино, не плащате пренос, не зависите от бъдещи цени и далаверки на политици :) Грабвайте калкулаторите, сметката е проста.
0
 
0
 
9
redcretin до: evlogi
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ще обявите седмица на безплатния фитнес и ще въртите *** на генераторите хахахаха :)
0
 
4
 
8
преди 1 месец
Зеленашите вече са тотално отчаяни и ръсят абсолютни небивaлици.
4
 
3
 
7
преди 1 месец
< Енергийната система на бъдещето трябва да е със свръхкапацитет> !!! Псолютно! Ъблигатъри! Всички ниви по Земята - като на снимката към статията!
1
 
2
 
6
evlogi до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Да, същото смятам и аз,и от доста време го пиша тука също, че основата трябва да е АЕЦ плюс хидро и възобновяеми, където са удачни и с добри климатични условия за прилагането им.Също и разумно количество газови централи с опция за преминавате им на по-късен етап на зелен водород .Подобна система според мен би била доста ефективна в намаляването на въглеродните емисии и би била стабилна и ценово и по отношение на сигурност на доставките.
4
 
3
 
5
Dr. Vatnikov до: evlogi
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Новото нещо, по което работят и Мъски включително, е енерджи сторидж, тоест съхраняване на произведената по време на пик енергия. Ще стане. За мен решението за следващите 50 г. е АЕЦ + възобновяеми. И няколко ТЕЦа на газ като студен резерв за всеки случай.
2
 
2
 
4
zelka007 до: evlogi
преди 1 месец
то затова не се гледа в далечното бъдеще , а се гледа в настоящето ... имаме цел - 55% , а не 100% . и на малки и премерени стъпки се върви към нея ... далечната цел я оставяш на учените глави , дето чертаят посоките и имат информацията за такива неща ...
2
 
6
 
3
преди 1 месец
Ако ще и да е с хипер хипер капацитет, все тая.Да речем че България направи 50гвт слънчеви системи и 10 гвт вятърни.И двойно на това да са, какво ще стане през една дълга тиха мрачна мъглива зимна седмица?Хаос.Ще имаме периоди на колосално свръхпроизводство, следвани от редовни кризи и сривове.Една перманентна нестабилност, което е най-лошото от всичко.
1
 
3
 
2
преди 1 месец
*** = Н е щ а с т н и к, не виждам обидна дума?..
0
 
6
 
1
преди 1 месец
'Ако искаме да запазим добродетелите на сегашната ни неефективна енергийна система, вграждането на малко умишлена неефективност в бъдещето може би е най-добрият начин за това.' Тоя направо 'уби коча с лопатата' - щял да вгражда 'неефективност'. АМИ нали конкурента ти може и да не я вгради и да те 'изяде', хех. В @КОЙ свят живее Дейвид?.. ***.