Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Повечето българи не знаят какво представлява Зелената сделка

Замърсяването на въздуха е трайно нерешен проблем за столичани и жителите на областните градове

   1| 2    
1
 
4
 
15
bgMan до: Mavi Goz
преди 1 месец
Нема руснако, нема. Толкова години ви ядохме попарата и демогагията. Доколкото можем ще гледаме да минем на минимум доставки от Русия. Наситихме се. Виж за Сибир китайците имат много големи апетити. След падането на Волжка България българите там вече няма какво да искаме. Аз не ги мразя русите. Те мразят българите понеже са шовинисти и в голяма степен нацизма намери почва точно между руснаците, които най-много пострадаха от хитлерофашизма. Каква ирония... 70 години по-късно... Иначе чисто обективно руснаците са ми по-приятни от лицемерните американци или британци, само не мога да разбера омразата на русите към българите, когато не им слугуваме. Затова е добре и доколкото е възможно да не зависим от тех.
4
 
2
 
14
Mavi Goz до: bgMan
преди 1 месец
Ще ги храниш бре, Му нчо, ще ги храниш и хоро ще играеш! Като за теб - специална оферта - ще ги храниш с отвращение . . . ;) :lol: . . Не, щото на тех така им харесва, а щото ти си такъв - политически жмок. Въпреки, че ти не си политик, не си бизнесмен, не си се докосвал до реалните неща в политиката, икономиката и парите. Ти си емоционална ов ца - само си виж аргументите - мразя, мразят, обичам, не обичам . . . На такива като тебе животът е сено в яслата и стригане и доене, а когато се наложи - и клане. Немаш думата, освен тука, щото е безплатно. Ако требваше да плащаш, за да пишеш, немаше никой да те е чувал даже . . . Ти не си добил възгледите си от неква житейска схема, а от в-к Демокрация и от седесарските площадни драйфни, които годинясаха нема и една петилетка. Ти повтаряш мантрите на ти кви от сорта на Филип Димитров, Стоян Ганев, Стефан Куртев, Надка Дипломатка, Катето Михайлова, Дебелият Ал Йорданов, Иван Костов, Генчо Бакърджиев и пр . . . Къде са те сега? Нали щеха да съдят и осъдят оркиите за злощастията ни? Нали ви обещаха, че край със зависимостта от Раша? Имаха правителство. Имаха Козяк. Снимаха се с Клинтън, Олбрайт, Бжежински, Кисинджър . . . Къде са сега те и менторите им и къде са рашките? Тех ги нема, а рашките пак са си там, само че бая по-силни от преди 25-30 години . . . Па ти си ги мрази . . .Тоя свет се върти от парите - секи на секи нещо продава, секи от секи нещо купува - алъш-вериш . . . И парАта ебава мамата на фукарАта . . . И Европа, и Русия имат купища неща за продаване и за купуване и си искат алъш-вериша. Верно, едни клоуни подскачат пред прожекторите и шашкат ти квите като тебе, но умните търгуват и печелят. Докато ти и останалите ти кви мразите това и обичате онова, алъш-веришът не спира - това върти света, или поне този наш свят, в който живеем. И този процес си има закони и там нема <мрази, обача, харесва, не харесва> . Можеш да ме наричаш руснак, можеш и узбек, можеш и китаец, но аз работя с кинти и пиша за кинти, а ти живееш с емоции и пишеш за емоции. В света на кинтите емоциите са го вно в коридора - развалят въздуха в целата къща. Потърси си некой литературен форум, щото имаш нужда да си обменяш емоции, а не мисли за кинти. Докато руснаците държат Сибир, ще продават газ, а ние ще купуваме - поне, докато не завладеем Сибир . . . . Единствено ви остава с *** Стоенча да мразите и да др ищите тука, та да ва оликва . . . Същото, като да си друснете по едта злобойка - не е като е бането, ама става, като требва да ти олекне . . . ;) :lol:
4
 
4
 
13
bgMan до: michaelis23
преди 1 месец
Когато бяхме само на руски доставки пак плащахме най-скъпите цени спрямо останалите. Така че нищо не се е променила освен джоба, в който отиват средствата. Стига сме хранили руснаците дето ни мразят. Лъжа е, че ако статуквото се запази щяло да е по-евтино. Русия не обича да продава по-евтино отколкото конкуренцията. Няма значение от кого купуваме за цената, но е по-добре да не храним руските оркии.
6
 
4
 
12
zelka007 до: michaelis23
преди 1 месец
мише , коста рика , 5млн население , $12млрд БВП ... 100% от възобновяеми източници . 5-6 големи язовира - 60% от електричеството , 10-на геотермални централи - 15% от електричеството (факт - имат 2-3 активни вулкана, но имат и 5-6 неактивни и от там вадят ток) , 10-на вятърни парка - 15% от токът (а нямат вятър колкото нас) , другото е от фотоволтаици , преценили са че няма да правят на биомаса централи , въпреки че имат възможност . държат в резерв , 7 петролни централи , ако вземе да намалее вятъра или се случи суха година и не напълни достатъчно язовирите ... геотермалните и вятърните централи и половината от язовирите са ги изградили в последните 20г ... токът за бита е $0,125 за киловат , за бизнесът е $0,178 за киловат ... въглеродни квоти ... ?! ... нъц , нема ... :))) ... стинкаджии ли са ... ми не са . добро планиране му се вика ... строият зарядна мрежа за електрички в държавата , смятат да не плащат и там въглеродни квоти . изнасят зелен ток за целият регион около тях . нема им е зле ... и всичко е частни инвестиции и заеми , а не грантове от ЕС . па ти продължавай да редиш цинизми ... :))) ... света се оправя държава по държава и не му дреме какво се пише из форума на инвестора , как това не можело , как онова не можело ...
5
 
3
 
11
michaelis23 до: bgMan
преди 1 месец
ае ти си откачил ве ! Толко ли те кефи да ти е скъпо ве аз не мое ви разберем вас ?!? Свали малко тия руски очила ве деееееба мааа му, тука не стаа въпрос за никви рушняци, а дали тока щи е 15 леа или 150 леа на месец ....
5
 
6
 
10
bgMan до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма начин да не се изходиш руснако. Познаваме те добре тука.60 години тотална зависимост от Русия не мислиш ли, че е достатъчна за да разберем много добре кое е бяло и кое - черно. Просто нито ЕС нито България искаме да зависими само от руски доставки и ако можем точно тях да ги намалим максимално. Не знам защо това кара всички руснаци като теб да виждат че такава свобода е "изгаряне на нечии плевник " но ти гарантирам, че никаква пропаганда или ваши умоизхождания няма да произведат ефекта, коийто ви се иска. Руснаците са шовинисти и мразят българите, когато не им слугуват. А Русия толкова много години се дискредитира достатъчно, ползвайки енергийните доставки заедно с политически изнудвания и тайни клаузи, че да се надявате някой да й повярва, че се била променила.
3
 
6
 
9
преди 1 месец
А <зелената сделка>, както за мислещите българи, така и за същите не-българи в Европа е брутално ясно какво е (виж коментар #1), плюс кристалната яснота, че <зелената сделка>, както и всички по люции на Комисията (комисарите) е част от новата методика за нова и по-успешна социалистическа революция от онази, която прадядовците-комисари на днешните организираха в една изправяща се икономически огромна източна империя . . .
3
 
7
 
8
Mavi Goz до: bgMan
преди 1 месец
. . . Или както е рекъл Вуте - че си запалим къщата, та дано да изгори на Гьоре плевнико . . . ;) :lol: . . Политическите мотиви в енергетиката, особено от тъ поглава позиция като твоята и на останалите кияци тука, се тълкува от друг член на народния фолклор: <който копае гроб другиму, сам пада в него>, което виждаме днес в живо предаване от ситуацията впевропейската енергетика . . . По-лошото е, че ти кви като тебе вече упрамляват делата в ЕС . . .
2
 
7
 
7
michaelis23 до: michaelis23
преди 1 месец
Българите им дреме на ХУУУЯЯ за зелената сделка щот цените са х4 колко и да трият и да не трият истината се вижда на сметката за тока. В тая сделка дет нема нищо зелено, просто се доунищожава всичко де що произвежда евтин ток и от производител стаааш клиент и вносител за тва щи е скъпо... Както бех написал че няколко човека които подписаха в Булгарристана зелените тъпотии си зеха 5те пари и станаха богати за сметка на голтаците тука, тва е голата истина .... Полша, Чехия и Унгария както казах че им казаха на Тимермансови да го поемат от към ствола и с треперещ език към върхара от там все по на длибоко щот ората им не са иддиоти кат нас ....
2
 
5
 
6
michaelis23 до: bgMan
преди 1 месец
ти си тотално откачил, аз днес се прибрах от Колонията и бех 4 дена там също лично съм плащал сметки за ток, имам акаунт в онова там epay ли е кво е ... В Булгаристанна ората сте тотално превъртели с тия Русии и зависимости. В Австрия и Германия има зависимости от Рассия и цените са по надоле от нас, що ли е така според тебе ? Щот въглищарките, АЕЦовете и ТЕЦовете дет имахме произвеждат ЕВТИН ТОК