IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Smart POS by Postbank превръща смартфона в ПОС терминал

Иновацията на Пощенска банка прави безконтактните разплащания достъпни за всеки търговец

09:35 | 21.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Smart POS by Postbank превръща смартфона в ПОС терминал

През последната година кризата с коронавируса промени до неузнаваемост начина, по който хората правят своите покупки. Онлайн пазаруването и безконтактните плащания се превърнаха в навик за мнозина в България и по света. Различни проучвания днес показват, че потребителите няма да променят новите си навици, след като приключи пандемията. И нищо чудно. Да пазаруваш от вкъщи, както и да се разплащаш с карта или смартфон, просто е много по-бързо, лесно и удобно. „Новото нормално“ изправи множество бизнеси пред огромни предизвикателства. Да откликнат на новите потребности от удобство и безопасност на своите потребители е минималното, което трябва да направят, за да продължат напред.

SMART POS BY POSTBANK ЗА ВСЕКИ ТЪРГОВЕЦ

Хубавото на тези динамични времена е, че в отговор на предизвикателствата се раждат иновации. Вече е факт на българския пазар първото предлагано от банка мобилно приложение за безконтактни плащания, което превръща смартфона в ПОС устройство. Иновативната услуга Smart POS by Postbank, която Пощенска банка добави към богатото си портфолио от дигитални продукти, идва в отговор на променените потребности на потребителите и е в помощ на предприемачи, различни по размер търговци и големи компании, които имат много, понякога мобилни, точки на продажба. Това е приложение, с което всеки търговец има възможност да предложи безконтактни разплащания с карти Visa и Mastercard на своите клиенти директно през мобилния си телефон, без необходимост да поддържа традиционния ПОС терминал.

РЕШАВАЩО ПРЕДИМСТВО ЗА МАЛКИТЕ И ПРОХОЖДАЩИТЕ БИЗНЕСИ

Smart POS by Postbank ще позволи на много малки бизнеси, които в момента не покриват условията за инсталиране на ПОС терминал, да предложат това, което потребителите възприемат като даденост – да платят безконтактно. Нещо повече, ще могат да осигурят ПОС устройство както в своя магазин, така и в движение. Така Smart POS by Postbank ще стопи една важна разлика в обслужването между малките и големите играчи в дадена ниша и ще открие нови възможности пред задъхващите се в кризата дребни бизнеси. Кварталният ресторант, който прави доставки на обяд по домовете, производителите, които продават стоката си на фермерски пазар, участниците в коледни базари – всички те ще могат да дадат още един аргумент на потребителите да ги изберат.

ИЗГОДНО И УДОБНО РЕШЕНИЕ ЗА ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ

За всички големи компании, които управляват бизнеса си „в движение“, като таксиметрови и куриерски фирми, компании за доставка и бързо хранене, транспортни фирми, козметични салони и търговци с голям брой мобилни ПОС устройства, Smart POS by Postbank е много по-изгодно и лесно за поддръжка решение. Спестяват се сериозни разходи за закупуване и поддръжка на ПОС терминали. Избягват се и рискове от повреда на тези устройства и свързаната с това временна невъзможност за осъществяване на безконтактни плащания.

НЯКОЛКО ЛЕСНИ СТЪПКИ

От приложението Smart POS by Postbank може да се възползва всеки търговец, одобрен от банката, след като сключи Договор за обслужване на разплащания с карти чрез ПОС с Пощенска банка и открие фирмена сметка в банката. Процесът на инсталация и регистрация е изключително лесен и бърз. Търговецът изтегля от Google Play приложението на мобилното си устройство, банката го регистрира и му предоставя потребителско име и парола, с които да достъпи акаунта си и да започне да използва смартфона си като ПОС терминал. Устройството, на което ще инсталира приложението, следва да има операционна система Android 8.1 и да поддържа NFC връзка и да е осигурена интернет свързаност.

Дигиталната иновация от ново поколение Smart POS by Postbank е достъпна в Google Play. Повече информация за Smart POS by Postbank и за пълната палитра от иновативни продукти и услуги на финансовата институция можете да получите на www.postbank.bg, както и в широката клонова мрежа на Пощенска банка в цялата страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още