IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офисите на Google отново се пълнят с хора

Офисите на компанията в Ню Йорк вече са запълнени наполовина, твърди главният изпълнителен директор Сундар Пичай

18:21 | 19.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Служителите на Google отново започват да изпълват офисите на компанията в Съединените щати, твърди главният изпълнителен директор Сундар Пичай, цитиран от CNBC.

По време на Wall Street Journal Live Conference той обяви, че интернет гигантът е запълнил 20-30% от капацитета на офисите си в района на Сан Франциско. По думите му офисите в Ню Йорк са запълнени наполовина.

Новината беше обявена само няколко месеца преди изтичането на крайния срок, в който компанията очаква служителите ѝ да се върнат присъствено на работа. През август компанията обяви, че задължителното връщане в офисите ще бъде отложено от октомври за 10 януари предвид бързото разпространение на делта варианта на коронавируса.

Освен това Google заяви, че служителите, които отново ще ходят в офисите, трябва да бъдат напълно ваксинирани.

Пичай изтъкна, че работниците, които не искат да се ваксинират, ще имат възможност да работят от дистанция. Самият главен изпълнителен директор твърди, че е започнал да ходи в офиса два-три пъти седмично.

Коментарите му се появиха в момент, в който не само технологичните, но и всички други компании по света се колебаят към какъв модел на работа да се насочат. Първоначалните планове на мнозина за бързо връщане в офис среда бяха попарени от скока на броя на случаите на заразени с делта варианта.

Част от технолигичните гиганти заложиха на хибриден модел на работа, докато други, като Twitter, обявиха, че служителите им могат да работят от вкъщи „завинаги“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още