IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин пусна руснаците в платен отпуск за една седмица

През последните 24 часа Русия отчете нов рекорд от 1028 починали от COVID-19

21:42 | 20.10.21 г. 7
<p>
	Руският президент Владимир Путин.&nbsp;<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Руският президент Владимир Путин. Снимка: EPA/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин одобри предложение на правителството за спиране на работата за една седмица в началото на ноември заради резкия ръст на случаите на заразени и починали от COVID-19, предава Ройтерс.

През последните 24 часа починалите от коронавирус в Русия достигнаха още един дневен рекорд от 1028, а новозаразени са 34 073 души.

По време на предавана по телевизията среща с представители на правителството Путин обяви за неработни дните от 30 октомври до 7 ноември, през които хората ще продължат да получават заплати. В някои области спирането на работата може да започне по-рано или да бъде удължено.

„Епидемиологичната ситуация се развива различно във всяка област. Поради това ръководителите на областите получават правото да налагат допълнителни мерки“, заяви Путин.

Властите полагат усилия за забавяне на пандемията на фона на повсеместното нежелание на обществото да бъде ваксинирано с руската ваксина Спутник V. Кметът на Москва обяви във вторник нови ограничения за четири месеца, според които неваксинираните хора над 60 години трябва да си останат у дома.

Кметството се стреми да принуди търговските центрове да свържат охранителните си камери към централизирана система за лицево разпознаване, която би позволила на властите да прилагат носенето на маска на обществени места, съобщи вестник „Комерсант“.

Половината от 600-те търговски центъра в Москва не са свързани към системата, отбелязва изданието, цитирайки председателя на Съюза на търговските центрове Булат Шакиров.

„Но сега заради растящия брой на заразените властите решиха да затегнат контрола“, заяви той и допълни, че търговските центрове, които не изпълнят указанията, може да бъдат затворени.

Здравният министър Михаил Мурашко каза, че здравната система работи под голям натиск. Около 650 хил. медици в Русия лекуват пациенти, страдащи от COVID-19, съобщи агенция Интерфакс, позовавайки се на Мурашко.

Русия започна кампания по реваксиниране през юли, като стана една от първите страни, които направиха това, но Путин все още не е получил бустерна доза, съобщи Кремъл в сряда.

„Президентът все още не се е реваксинирал. Той ще го направи, когато лекари и специалисти му кажат“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 2 години
Дъщеря му била в Австралия (ако не ни е излъгал). Изучавала живота на тамошните (аборигени).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 3
zelka007
преди 2 години
е що за австралия искаш бре ... ?! ... що не за беларус или рассията ... ?! ... или пък нещо екзотично , като северна корея ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 3
fon
преди 2 години
Путин е платен от Биг Фарм. И аз съм платен от Биг Фарм, ама на него сигурно повече му дават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 2 години
Не, ще чака от тебе австралийска виза и еднопосочен билет. Касата уиски за дезинфекция е от мене!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 2 години
Сайтът ще се проветри. Дядя Вова ще почива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
zelka007
преди 2 години
айде пак ще продава от златния резерв ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още