IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow изпитва трудности да продължи рекордната си серия*

В началото на днешната сесия само технологичният бенчмарк Nasdaq Composite е на зелено с ръст от 0,1%

17:35 | 21.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Водещите индекси на Wall Street започват борсовата сесия в четвъртък без значителни изменения, след като през предходния ден индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average достигна нов дневен рекорден връх, съобщава CNBC.

Показателят обаче не успява засега да запази представянето и се смъква с 0,2%.

От своя страна широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,1%. Засега само технологичният бенчмарк Nasdaq Composite е на зелено с ръст от 0,1%.

Акциите на IBM поевтиняват с 6,8%, след като компанията не можа да отговори на очакванията за приходи през третото тримесечие. Представянето на двата основни бизнеса на компанията – за услуги и за облачен и когнитивен софтуер, също се представиха по-зле от прогнозите.

В същото време книжата на American Airlines поскъпват с около 0,3%, след като компанията отчете коригирана загуба, но по-добри от очакваното приходи за третото тримесечие.

Акциите на Tesla също поскъпват с 2%, след като производителят представи по-добри от прогнозираните печалба и приходи за третото тримесечие.

По-рано от американското министерство на труда отчетоха подадени 290 хил. първоначални молби за обезщетения при безработица за седмицата, завършила на 16 октомври. Това е под представянето от предходния период с 6000 броя и по-малко от очакваните 300 хил.

В сряда Dow прибави 150 пункта и достигна нов дневен рекорд, изпреварвайки върха си от средата на август. Индексът за малко не успя да достигне последния си рекорд при приключване на сесия.

Ръстовете са факт на фона на продължаващия сезон на отчетите за третото тримесечие. От приблизително 70 компании от S&P 500, които са представили данни досега, 86% са показали печалби над очакваните, посочват от Refinitiv.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации продължава да расте до съответно 1,673% и 2,144%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, остава без значителна промяна на ниво от 93,6 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола намалява. Фючърсите върху американския лек суров петрол поевтиняват с 0,7% до 82,81 долара за барел, а тези върху сорта Брент – с 0,8% до 85,11 долара за барел.

Златото също губи от стойността си 0,1% до 1783,6 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:00 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още