Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Димитър Енчев: Имаме потенциал за развитие на вятърната и слънчева енергия

Скоро въглеродът ще бъде новата валут, каза изпълнителният директор на CWP Europe

3
 
1
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Евлоги, 100% съм съгласен. Но който си е к.ре.тен, няма как да те разбере.
1
 
2
 
5
evlogi до: redcretin
преди 1 месец
Що се отнася за офшорните пък, засега забрави, в Черно море липсват край бреговете подобни обширни плитки зони,каквито има из северните морета и които позволяват там да се изграждат огромни такива вятърни паркове.
1
 
3
 
4
evlogi до: redcretin
преди 1 месец
Аве мозък, покажи ми един лесно достъпен незалесен хребет в България?Имаше един край Казанлък до Бузлуджа, и той вече си е използван, там се въртят 29 парчета по 2.5 мвт всяко, между другото не особено ефективно поради тежките зимни условия по българските хребети..Което води до това,че въпросните 29 парчета половината зима дремят обледени и неизползваеми точно когато вятърът е най-добър.
1
 
5
 
3
redcretin до: evlogi
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аве мозъци, в Гърция по гребетите има перки - в БГ няма, що тъй :)А и офшорни перки могат да се слагат бол, ама пак ще е бизнес за дупетати и измамници - както и бяха соларите досега.
1
 
4
 
2
evlogi до: ivanrog
преди 1 месец
Абе да речем за слънце горе долу може да се говори, макар че наистина условията са в най-добрия случай средни,но за вятърната си абсолютно прав.България е страна с ниски средни скорости на вятъра, единствено сносен район е както казваш около Каварна и Шабла, но там вече има доста, и освен това попада в миграционните пътища на птиците и дори и със сега инсталираните там машини има проблеми.
1
 
8
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хм, ти да видиш, имали сме потенциал за слънце и вятър. Честно казано от години следя темата и всички изследвания нищо подобно не казват - потенциала за слънце с нашето слънцегреене е достатъчно нисък, а за вятъра след като се напълни района на Каварна се изчерпа. За безвъглеродно производство нямаме алтернатива на АЕЦ, всичко останало е просто разтягане на локуми.