IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ИХБ ще промени ценовите параметри при обратното изкупуване на акции

Минималната цена се увеличава от 0,7 на 1 лев, а максималната - от 1,2 на 2,04 лева на акция

11:58 | 22.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Индустриален Холдинг България“ АД планира да прекрати сега действащата процедура за обратно изкупуване на акции и да приеме нова с различна минимална и максимална цена.

Това се вижда от актуализацията на поканата за свикване на извънредно общо събрание на акционерите на холдинга, което ще се състои на 4 ноември.

Документите са публикувани в Бюлетин Investor и на сайта на дружеството.

Сега действащата процедура за обратно изкупуване на акции на „Индустриален Холдинг България“ е приета в средата на 2017 г. Тя предвижда всяка година да бъдат изкупени обратно максимум до 3% от общия брой акции на дружеството, но не повече от 10% общо за целия период на обратно изкупуване и не повече от 10% от целия капитал на компанията.

Срокът за обратното изкупуване според сегашната процедура е до 5 календарни години от приемането ѝ, т.е. до 17 декември 2022 г., при минимална изкупна цена 0,7 лева на акция и максимална цена от 1,2 лева на акция.

Сега акционерите ще променят ценовите параметри – минималната цена се увеличава на 1 лева, а максималната – на 2,04 лева на акция. Останалите параметри по новата процедура - срокът за обратно изкупуване и обемът изкупени акции, ще останат както са залегнати и в текущата.

Акционерите на дружеството ще гласуват и за намаляването на капитала му от 107 400 643 лева на 96 808 417 лева заради обратно изкупени 10 592 226 броя акции, които ще бъдат обезсилени.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още