IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меси можеше да не напусне Барса, а Мбапе - да води атаката на каталунците

Джосеп Мария Бартомеу, който бе президент на Барселона от 2014 до 2020 година, сподели любопитна част от случилото се в клуба през този период

15:07 | 22.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Джосеп Мария Бартомеу, който бе президент на Барселона от 2014 до 2020 година, сподели любопитна част от случилото се в клуба през този период. Бартомеу напусна поста си в края на 2020 г., оставяйки каталунците със сериозни финансови затруднения.

2017 г. –  Дембеле или Мбапе?

Джосеп Мария Бартомеу коментира изненадващия избор на Барселона да се възползва от услугите на Усман Дембеле през 2017 година, вместо да привлече настоящата суперзвезда на ПСЖ и световния футбол Килиан Мбапе. Бившият президент на „лос кулес“ твърди, че Мбапе е бил сред опциите пред клуба, но техническият щаб се е спрял на Дембеле с цел да бъде привлечен играч, опериращ на по-голяма широчина по терена.

2019 г. - Ливърпул

Според бившия президент на клуба Барселона не е направил правилните изводи след поражението от Ливърпул през 2019 година в Шампионска лига. Бартомеу смята, че това е бил моментът, когато клубът е трябвало да осъществи сериозна промяна в развитието си. Според него пандемията също е „спомогнала“ за състоянието, в което „блаугранас“ се намира в момента. Барселона изживява един от най-тежките си периоди в последните десетилетия както във финансов, така и в игрови план.

Ефбет регистрация ще Ви позволи да селектирате най-добрите пазари за мачовете на каталунците, както и за всички двубои от големите първенства в Европа и света.

2020 г. –  договорът на Меси

Бартомеу споделя, че през 2020 година е положил сериозни усилия за това Лионел Меси да остане част от Барселона. Тогава аржентинецът искаше да напусне каталунците, но борбата на Бартомеу по този казус се е оказала успешна. Джосеп Мария не е имал никакво желание Меси да си тръгне, още повече в посока някой от преките конкуренти на Барса в Шампионската лига по това време. Според Бартомеу през юли 2020 г. Барселона и Лионел Меси са имали договорка за подновяване на договора за още 24 месеца, но всичко е пропаднало. Бившият президент на клуба остави отворен въпроса – „Попитайте Меси защо се получи така“, заяви Бартомеу.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още