IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява, докато трейдърите чакат новите данни за запасите на САЩ*

ОПЕК+ може да увеличи добива само с първоначално планираните 400 хил. барела на ден, изтъква руският вицепремиер Александър Новак

09:47 | 26.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Петролът поевтинява, докато инвеститорите заемат изчаквателна позиция преди публикуването на данните на Американския петролен институт за запасите на САЩ, съобщава Bloomberg.

Цената на международния бенчмарк сорт Брент се понижава с 0,06% до 85,94 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) поевтиняват с 0,17 на сто до 83,62 долара за барел.

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните съюзници, известни с общото название ОПЕК+, трябва да заседават следващата седмица, за да оценят политиката на производство. Русия очаква, че алиансът ще се съгласи да увеличи добива само с 400 хил. барела на ден на срещата на 4 ноември, както беше договорено по-рано, съобщи Ройтерс, цитирайки руския вицепремиер Александър Новак.

петрол петрол

Коментарът на Новак е предшестван от изказването на енергийния министър на Саудитска Арабия Абдулазиз бин Салман, който подчерта, че страните от картела ще запазят своя предпазлив подход.

Петролът се насочва към месечен ръст, с което ще оформи шестмесечна положителна серия, докато международното търсене се възстановява от пандемията, стимулирано допълнително от енергийната криза, която помрачава Северното полукълбо.

петрол2 петрол2

Трейдърите следят преговорите, които в крайна сметка могат да помогнат за съживяването на Иранското ядрено споразумение, което ще вдигне бариерите пред износа на петрол за Иран. В сряда в Брюксел трябва да се проведат дискусии между Техеран и Европейския съюз (ЕС), част от усилията за разчистване на пътя за по-широк дипломатически тласък.

За да облекчи недостига на енергия Южна Корея реши да намали временно таксите за горивата, включително за бензина и дизела, с 20%. По този начин Сеул се стреми да премахне част от ценовата тежест, която пада върху потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още