IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Tesla ще бъдат подкрепени от продажбата на кредити на Jaguar

Само за първите девет месеца на годината калифорнийският концерн е генерирал приходи от продажба на регулаторни кредити в размер на около 1,15 млрд. долара

20:02 | 26.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Приходите на американския производител на електромобили Tesla Inc. вероятно ще получат допълнителен тласък в края на годината, тъй като компанията на Илон Мъск помага на британската Jaguar Land Rover (JLR) да отговори на регулациите на Европейския съюз (ЕС) относно емисиите на парникови газове, отделяни от леките коли, съобщава Bloomberg. 

Tesla възнамерява да обедини електромобилите, които продава в ЕС, с превозните средства, доставяни от JLR на своите клиенти, става ясно от документ, споделен на сайта на Европейската комисия (ЕК). Така компанията, собственост на индийската Tata Motors Ltd., се присъединява към японския концерн Honda Motor Co., който сключи подобно споразумение с Tesla преди около година

Британската компания се раздели с 35 млн. паунда заради глоби поради неспазване на правилата на ЕС през миналата година, като наскоро подчерта, че очаква да постигне целите за емисиите през тази година.

Tesla генерира милиарди долари приходи като помага на автомобилните производители да отговорят на по-строгите регулации за емисиите. Само за първите девет месеца на годината компанията, която е най-големият производител на електромобили в света, е генерирала приходи от продажба на т.нар. регулаторни кредити в размер на около 1,15 млрд. долара.

Stellantis NV, автомобилният производител, създаден чрез сливането на PSA Group и Fiat Chrysler, обяви през май, че излиза от споразумението на Tesla за предоставяне на такива кредити.

Миналата година Ford се обърна към шведския производител Volvo и френския Renault, купувайки от тях кредити, с които да отговори на стандартите на ЕС за замърсяването. От Ford признаха, че без Kuga, който трябваше да бъде спрян от продажба заради сервизна акция, няма как да се справят и затова са готови да се съюзят с Renault и Volvo, като купят от тях кредити за вредни емисии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още