IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber ще получи до 50 хил. електромобила от сделката на Hertz с Tesla

Цената за наемане на електрическа кола ще започне от 334 долара на седмица и ще падне до 299 долара и повече, посочва Uber

13:32 | 27.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Шофьорите на американската компания за споделено пътуване Uber Technologies Inc. ще могат да предлагат услуги с електрически превозни средства, наети от Hertz Global Holdings Inc. от 1 ноември, съобщава Bloomberg.

След като Hertz направи рекордно голяма поръчка от 100 хил. електрически автомобила Tesla, компанията ще предостави до 50 хил. от тези превозни средства на шофьорите на Uber до 2023  г., става ясно от съобщение от сайта на последната. 

Досега шофьорите на Uber трябваше да предлагат и поддържат свои собствени електрически коли.

Първоначално автомобилите ще бъдат достъпни чрез програмата за отдаване под наем на Hertz в Лос Анджелис, Сан Франциско, Сан Диего и Вашингтон, след което внедряването им ще бъде разширено до национален мащаб през следващите седмици, изтъкват от Uber, добавяйки, че това бележи най-голямото налагане на електромобили в платформата на компанията за Северна Америка.

В понеделник Hertz разтърси пазара на коли под наем само четири месеца след излизането си от фалит, насочвайки фокуса си към електромобилите. Според източници автомобилите ще бъдат доставени през следващите 14 месеца. Седаните Model 3 ще бъдат достъпни за наемане в офиси на Hertz в големите американски пазари и части от Европа от началото на ноември. Клиентите ще имат достъп до мрежата на Tesla от супербързи зарядни станции, а Hertz ще изгради и собствена инфраструктура.

През септември 2020 г. Uber бе пусната услугата Uber Green, опция за нисковъглероден превоз, която свързва потребители с водачи на хибридни или напълно електрически автомобили. При всеки курс от програмата шофьорите печелят допълнително по 0,50 долара.

Според споразумението между Hertz и Uber цената за наемане на електромобили ще започне от 334 долара на седмица и ще падне до 299 долара и повече, когато програмата бъде пусната. В началото шофьорите на Uber ще трябва да притежават поне 4,7 звезди и да имат зад гърба си поне 150 курса с клиенти, за да отговорят на изискванията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още