IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на McDonald's растат благодарение на по-високи цени и нови продукти

Добрите резултати на McDonald's контрастират на тези на други ресторантски вериги

18:00 | 27.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Веригата ресторанти за бързо хранене McDonald's отчете продажби за тримесечието в САЩ, които задминаха очакванията на Wall Street. Компанията е подкрепена от по-високите цени, по-големите размери на поръчките и новите продукти в менюто, например хрупкав пилешки бургер, съобщава Ройтерс.

Акциите на компанията поскъпнаха с 3% до 243,30 долара за брой в предпазарната търговия, след като тя обяви, че глобалните сравними продажби са скочили с 12,7% за трите месеца до 30 септември на годишна база. За сравнение, оценките по данни на Refinitiv бяха за ръст от 10,31%.

На фона на облекчаването на ограниченията заради коронавируса и отварянето на ресторантите на пълен капацитет McDonald's печели пазарен дял за сметка на конкурентите си, инвестирайки в нови продукти в менюто и кампании с поп звезди, включително южнокорейската момчешка банка BTS.

Компанията, която се опитва да увеличи продажбите си онлайн, въведе нова програма за лоялност в САЩ, докато в същото време намали двойно рекламата.

Добрите резултати на McDonald's контрастират на тези на други ресторантски вериги, включително Domino's Pizza и собственика на Burger King Restaurant Brands International, които отчетоха забавяне заради стегнатия пазар на труда.

Няколко вериги за бързо хранене, включително McDonald's, трябваше да вдигнат цените в менютата си, за да се справят с нарастващите разходи за труд и инфлацията при храните.

Сравнимите продажби на McDonald's в САЩ са се увеличили с 9,6% през тримесечието и са над очакваното, което компанията отчасти отдаде на по-високите цени в менютата и по-големите поръчки на клиентите.

Повечето международни пазари на компанията също са се завърнали към растеж на продажбите, особено Великобритания, Канада и Япония, където мерките заради Restaurant Brands International бяха облекчени. Продажбите в Австралия и Китай обаче продължават да са под натиск заради новите случаи на Covid-19.

Общите приходи на McDonald's са се увеличили с 14% на годишна база до 6,20 млрд. долара през отчетеното тримесечие, задминавайки очакванията за 6,03 млрд. долара.

Нетната печалба е скочила с 22% до 2,15 млрд. долара на годишна база, а на коригирана база печалбата възлиза на 2,76 долара на акция при оценка за 2,46 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още