Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

САЩ планират нов данък за супербогаташите

Предвижда се данък в размер на 23,8% върху годишните печалби от цената на акции или други ценни книжа

   1| 2    
0
 
2
 
14
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Тежък абсурд е да облагаш с данък несъществуващ доход, доколкото с данъци се облагат т.нар. capital gains, т.е. ако си продал и си реализирал доход. Ро същата логика могат да облагат и несъществуваща печалба, изразяваща се в повишена цена на собственото ти жилище. Общо взето, Демократическата партия и по-специално лявото й крило са крайно неграмотни комунисти.
0
 
2
 
13
novata_ikonomika до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Такаааа да се изкакам и аз по темата. Тия 700 милиардери теоритично може и 40 г да държат акции без да продават и да не платят и цент данък. Второ какво да правим ако цените на акциите паднели да връщаме ли данъци. Ако имаш фирма и фалира, или и спаднат продажбите (Не акционерна) данъчните връщат ли ти данъци от предни години бре аланкоолу? Същата логика и при акциите - няма връщане на данъци. "На света има две сигурни неща, смъртта и данъците"
1
 
1
 
12
viva до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Аз не съм ***! Но правя разлика между милиардер, заболагяваш като следствие на нови продукти, технологии и блага и такива, които забогатяват от въздуха, само защото някой е решил, че те трябва да печелят. Това, което се случи последната година е пълна пародия. Наляха няколко прясно напечатани долари, 90% от които отидоха не в реалната икономика, а се вляха в криптовалути, акции, стоки, чисто спекулативно. По този начин богатството на някои хора се увеличи с тези 90% от напечатаните трилиони. Те реално не са създавали блага и добавена стойност за това "ново" свое богатство. Дори данък не му плащат. Цената я плащаме всички ние, с инфлацията.
0
 
3
 
11
bgMan до: khao
преди 2 месеца
Хаха.... ще им препоръчам да не си играят с некъв въшлив 23,8% данък ами направо да им вземат всичко и след това да не плащат данъци 2 години. Милиардерите са се доказали способни и със сигурност пак ще забогатеят.Така комунизма може да изкара някоя и друга годинка повече.
1
 
0
 
10
khao до: korn
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
той не е известен с логииката си :))) до оня ден ревеше че заплатите са ниски, днес се мета за милиардерите... човек с раздвоение на личноста..
0
 
0
 
9
khao до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ти какво им препоръчваш да направят?
0
 
3
 
8
korn до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Уместен въпрос. Може би не трябва да закачаме горките американски милиардери. Трябва ние бедните да станем по бедни, а те по богати в името на логиката.
0
 
3
 
7
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Винаги може да се измисли механизъм за данъчно облагане, който да е що годе справедлив. Видиш ли, можела и цената на акциите да падне, как ще му вземат данък сега. Ами то риск има във всичко. Ако трябва, при загуба ще им се приспада данък от печалбата през следващите години. Може да се въведе и своеобразен данък богатство, който е в акции. Няма да е 23% върху печалбата, а нещо като 1% върху цялата стойност. Прави ми впечатление, как в днешно време всеки иска резултати - хубави пътища, чисти градове и села, хубави обществени сгради, високо ниво на образование и т.н., но ако може някой друг да го финансира. Всеки трябва да поеме своя дял. А е факт, че милиардерите плащат най-малко като относителен дял, на това което печелят и това, което получават от обществото като цяло.
2
 
3
 
6
преди 2 месеца
А какво ще правят американските комунисти когато свършат парите на богатите?
3
 
4
 
5
zelka007 до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
точно въпросът е колко си богат , а не друго ... :))) ... значи залагат една микро част от акциите и си харчат кинтите , после залагат друга част , с която плащат главница и лихви и продължават да си живеят . междувременно капиталовата печалба се е изстреляла още нагоре . ти тази операция нема как да я постигнеш с акции за 100-200-300 бона ... иде реч за хора манипулиращи системата и избягващи плащания ... вероятно не е толкова лесно , колкото ни изглежда на нас от няколко хиляди километра от там ... :)))