IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Докажете, че мога да разреша проблема с глада в света и ще продам акции

По-рано този месец високопоставен представител на ООН призова милиардери като Мъск и Безос за действия срещу глада

20:10 | 31.10.21 г. 14
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Илон Мъск, който е най-богатият човек в света, оспори твърдението на представител на ООН, че само малък процент от богатството му може да помогне за разрешаването на проблема с глада в света, предава Bloomberg.

Мъск отговори на изказването на Дейвид Бийзли, директор на Световната продоволствена програма към ООН, който повтори призив от миналата седмица след туит по-рано този месец, в който поиска милиардери като Мъск да „се намесят сега, еднократно“.

По-конкретно Бийзли призова за действия Мъск и съоснователя на Amazon.com Джеф Безос, които оглавяват индекса на милиардерите на Bloomberg. Само 6 млрд. долара може да предотвратят смъртта на 42 млн. души, каза Бийзли.

Ако Световната продоволствена програма, използвайки прозрачни и открити данни, „може да обясни под тази публикация как точно 6 млрд. долара ще разрешат проблема с глада в света, аз ще продам веднага акции на Tesla и ще го направя“, написа Мъск в пост в Twitter.

Мъск е главен изпълнителен директор на компанията за електромобили, която миналата седмица се присъедини към малката група компании в света, оценявани на над 1 трлн. долара.

Сумата от 6 млрд. долара би била съвсем малка част от настоящото нетно богатство на Мъск от 311 млрд. долара и под 9,3-те милиарда долара, с които е нараснало богатството му само на 29 октомври, сочи индексът на милиардерите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 1 rate down comment 2
ing5rov
преди 2 години
спокойно лапник , били инжекцията има грижата за намаляване популацията на хомо сапиенс ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Мъски, трябва да разрешиш проблема с раждаемостта в територии, като Африка, Индия, Пакистан, Бангладеш и тн. Така ще се реши и проблема с глада, а и още много проблеми. Един дивак колкото го храниш повече без да е положил усилия, толкова повече се размножава. Затова контрол на раждаемост + образование + инврстиции, това решава проблема с глада, а не еър дроп на ориз и брашно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 0 rate down comment 3
khao
преди 2 години
лобист...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 2
khao
преди 2 години
ако имаше проблем с глада, щеше ли да гоним 8 млрд?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 3
khao
преди 2 години
той ако беше комунист, немаше да е на 300 000 годишна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 0
Shadow1
преди 2 години
3млрд. от 6 ще потънат в корупция, транспорт, организация и такси, и това е отпимистичния вариант. От останалите 3млрд. разделени на 42млн. човека остават 71 долара, за една седмица може и да стигнат тези пари ако се ползват много пестеливо, а за другата седмица пак трябва да пишем на Мъск за нови 6 млрд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 0
bgMan
преди 2 години
Хубаво им го е казал на тези демагози, бюрократи и *** дето ги назначават там и им връзват ръцете да не могат реално нищо да направят. Просто едни безполезни търтеи на хранилка. Гладните ги хранеше feed the hungry на Dr Lester Sumrall ама умря човекът а тези от ООН за нищо не стават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 1
cherney
преди 2 години
По темата - въпросния Дейвид Бийзли, дето навива Мъск да похарчи 6 млрд. долара, е на 300.000 долара годишна заплата и го боли ...... за гладуващите. Типичен чиновник, който няма представа как се създава и развива компания, а най-вероятно си мисли, че Мъск има такъв кеш в джоба. Тоя свят се напълни с комунисти на ръководни постове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 2
cherney
преди 2 години
Данък се плаща върху доход. Идеята на демократите в САЩ е милиардерите да плащат данък при повишаване стойността на акциите им в рамките на календарната година, т.е. ако към 1 януари една акция е струвала 100 долара, а към 31 декември е 200 долара, то облагаемата основа е разликата. Това е най-малоум.ната идея на света. Само изключително невеж човек може да предложи подобна глупост. Онзи ден сенатор Елизабет Уорън я развиваше по CNBC, но тая леля няма грам мозък в главата и по това си прилича и с Джо Байдън, и с Бърни Сондърс. Общо взето, САЩ потъват в някакъв много нелеп комунизъм
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 1
daredevll
преди 2 години
Световната ентелегенция пак се е събрала в коментарите... Единият антиваксър, който на милиардерите доверие им нема, но не пропуска да изпротестира всяко решение на всяка институция. Другият е единствения привърженик на плащането на данъци в републиката...После защо пада качеството на съдържанието в сайт - квито прасетата, такава храната
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още