IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sega и Microsoft обмислят алианс за облачния гейминг

Японската компания може да произвежда игри за облачната платформа Azure

09:23 | 01.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Японската Sega Sammy Holdings обяви, че проучва стратегически съюз с Microsoft за разработване на големи бюджетни заглавия, използвайки технологията за облачни игри на производителя на Xbox, предава Ройтерс. Анонсът накара някои анализатори да очакват, че този ход може да сигнализира и за по-дълбока връзка.

Базираната в Токио Sega проучва създаването на заглавия с глобален обхват на облачната платформа на Microsoft Azure, се казва в изявление до фондовата борса, без да се предоставят допълнителни подробности, включително дали сделката ще включва ексклузивност за заглавията или капиталови инвестиции.

Книжата на Sega се изстреляха със 6% нагоре в сутрешната търговия.

Собствената инициатива за облачни игри на Microsoft е достъпна чрез Xbox Game Pass, услуга за абонамент за различни платформи, която включва заглавия на Sega като хитовата серия Yakuza.

Облачните игри не зависят от обемистия хардуер, но изискват бърза интернет връзка. Залогът на Microsoft в зараждащия се сектор се случва на фона на изчисления, че Xbox изостава в конзолната битка с PlayStation на Sony.

„Работейки с Microsoft за предвиждане на такива тенденции, докато те се ускоряват в бъдеще, целта е да се оптимизират процесите на разработка и да продължи да се предоставя висококачествено изживяване на играчите, използващи облачните технологии на Azure“, поясняват от Sega.

От десетилетия се говори, че Microsoft може да предложи поглъщане на издателя на хитовата игра "Sonic the Hedgehog" Segа. Япония, третият по големина пазар на игри в света и основен новатор в индустрията, остава слаб пазар за базираната в Редмънд фирма.

Двете компании имат дълга история на партньорство, като съобщението в понеделник е направено след поредица от критикувани скорошни заглавния на игри от Sega, включително в поредиците "Persona" и "Total War".

Sega, която изостави собствения си бизнес с конзоли след поредица от провали, е сериозен производител на машините за хазарт „пачинко“ и заяви амбициите си да разшири привлекателността на своите видео игри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още