IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещето на Херберт Дийс като шеф на Volkswagen е под въпрос

Надзорният съвет на германския автомобилен гигант ще обсъди дали Дийс ще запази поста си след продължаващ конфликт между него и синдикатите

15:57 | 03.11.21 г. 2
<p>
	Изпълнителният директор на Volkswagen Group Херберт Дийс. <em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Изпълнителният директор на Volkswagen Group Херберт Дийс. Снимка: Bloomberg L.P.

Комисия към надзорния съвет на германската автомобилна група Volkswagen AG планира да обсъди бъдещето на главния изпълнителен директор Херберт Дийс на фона на продължаващия конфликт между ръководителя на най-големия автомобилен концерн в Европа и работническите организации, съобщава Ройтерс, цитирайки източници, запознати с темата. 

Напрежението сред работниците ескалира, след като според редица медийни публикации по време на септемврийското заседание на надзорния съвет Дийс е заявил, че 30 хил. работни места са застрашени от прехода към електрическа мобилност.

В края на октомври лидерът на синдиката на работниците във Volkswagen Даниела Кавало обвини Дийс в незаинтересованост относно притесненията на работниците, след като ръководителят на концерна отмени срещата си с представители на профсъюзите, първоначално насрочена за 4 ноември. Вместо това Дийс реши да пътува за САЩ, където трябваше да разговаря с местни инвеститори и политици.

За да потуши напрежението, Дийс в крайна сметка отмени пътуването си, за да вземе участие на срещата с работниците.

В края на лятото надзорният съвет на Volkswagen удължи договора на Дийс като главен изпълнителен директор до 2025 г. с идеята да му позволи да реализира плана на концерна да измести конкурента Tesla от първото място на пазара на електрически коли.

Дийс, бивш ръководител в BMW, се присъединява към Volkswagen през юли 2015 г., като три години по-късно е назначен за главен изпълнителен директор. Той е върл привърженик на електрическата мобилност и се застъпва за новите технологии, включително и за цифровизацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
cherney
преди 2 години
VW ще се прострелят сами, ако го изритат от компанията. Още на следващия ден ще получи поста в Тесла, още повече, че преди време Мъск виждаше в негово лице следващото CEO на компанията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
zelka007
преди 2 години
хаха ... от дълго време насам да имат човек с визия и пролетариата да го линчува ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още